Karácsony után sem állnak le a segítéssel

2024.03.14. 11:00

A Rum-Kastély EGYMI-ben szervezett kézműveskedést a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány - fotók

Szerdán a Rum-Kastély EGYMI-be látogattak a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány önkéntesei: kézműves foglalkozást szerveztek a gyermekeknek. A közösség több irányban és már évek óta jótékonykodik.

Tóth Katalin

Forrás: Szendi Péter

Tanulásban akadályozott és középsúlyosan értelmi sérült gyermekek fejlesztése, képzése folyik az intézményben, ahová szerdán délután ellátogattak az alapítvány önkéntesei. A húsvét közeledtével bárányt készítettek a fiatalokkal papír alapra, közben gyermekdalokat énekeltek közösen gitárzenére. Meseszínházzal is készültek a gyerekeknek.

Tájmel Andrea, az alapítvány elnöke szervezetük közelmúltbeli akcióit is összefoglalta.

Tavaly volt tízéves a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány és a szombathelyi METRO Áruház jótékonysági együttműködése: ezúttal is több tonna élelmiszert juttattak és juttatnak el a Vas megyében élő rászorulók részére. A korábbi tapasztalatok alapján és az igények megnövekedésével az önkéntes adományok már kevésnek bizonyultak, akkor fordultak az alapítvány vezetői a szombathelyi METRO-hoz. Az idei megkeresésre Kovács Erika áruház- és vonzáskörzeti igazgató pozitívan reagált, és örömmel támogatta az akciót. Tavaly év végén és az idén januárban gyermekek és idősek voltak adományozásuk kedvezményezettjei. Kőszegen és környékén négy szociális otthon lakói és dolgozói vették át a karácsonyi ajándékcsomagokat. Jámbor Károly, az intézmények vezetője elmondta: meglepte őket az alapítvány segítőkészsége és jövőbe mutató együttműködési felajánlása. Idén januárban pedig több vasi gyermekintézménynek juttatták el az adományokat az alapítvány önkéntesei több százezer forint értékben Kőszegre, Gencsapátiba, Rumba és Csepregbe.

– Azoknak szeretnénk segíteni, akik önhibájukon kívül kerültek hátrányos helyzetbe, és a támogatásunkon keresztül is átélhetik, hogy nincsenek elfelejtve, tágabb környezetük is figyel rájuk – mondta el lapunknak Tájmel Andrea.

Mindezek mellett az adventi időszakban a Szombathelyi Polgár Kulturális Alapítvány és a helyi Hit Gyülekezete bibliai tematikájú, értékes gyermekkönyveket ajándékozott a családoknak a Fő terén működő karácsonyi vásárban. A húsvét közeledtével pedig állami gondozásban élő és kórházi ápolásra szoruló gyermekek kapnak majd a könyvekből. A sokszínű elbeszélések értékes erkölcsi mintát adnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt a megbocsájtásról, az önzetlenségről, a hűségről, vagy éppen a bajtársiasságról és a hősiességről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában