Ünnepélyes átadó

2024.03.05. 12:00

Átadták a megújult Berzsenyi utcát Sárváron

Amint arról korábban beszámoltunk, októberben megkezdték a Berzsenyi utca régóta várt felújítását. A teljes hosszában megújult utcát szombaton ünnepélyesen is átadták a város lakóinak

Polgár Patrícia

Átadták a sárvári Berzsenyi utcát

Forrás: VN/Mogyoróssy Csongor

A közelmúltban a Berzsenyi utcát hat méter szélességben, 364 méter hosszan aszfaltozták le, az útpálya mellett húzódó, már meglévő járda helyén szélesebb aszfaltburkolatú gyalogutat építettek az utca mindkét oldalán, és felújították a vízelvezető árkokat és a kapubejárókat is. A bejárók szélén kerti szegélyt alakítottak ki, ahova összesen harmincöt darab japáncseresznyefát ültettek el. Az utcában kétoldali sül - lyesztett szegélyes párhuzamos parkolósáv is készült 48 parkolóval – mondhatni, széltében és hosszában, teljesen megújult a Berzsenyi utca. A szombati átadón Kondora István polgármester kiemelte, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a roszszabb állapotban lévő utak, utcák felújítására, az elmúlt tizennégy évben tizenkilenc utca újulhatott meg a Kertvárosban. Hozzátette: az utca lakói régóta várták a felújítást, mert nagyon leromlott volt az állapota. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben Sárvár is nagy nehézségeknek nézett elébe, ám ezek ellenére is sikerült a városban nagy eredményeket elérni. Ezek közé tartozik a Berzsenyi utca régóta várt felújítása is. – A jövőben is azon leszünk, hogy Kondora István vezetésével Sárvár fejlődése is előre tudjon menni – fogalmazott a képviselő. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Önkormányzat alelnöke hangsúlyozta: a beruházás a megyei és a sárvári önkormányzatok konzorciumában valósulhatott meg a TOP Plusz belterületi utak fejlesztésére kiírt pályázata révén. A kicsit több mint 330 millió forintot a kormány előfinanszírozta, ugyanis az Európai Unió egyelőre még visszatartja a Magyarországnak megítélt területfejlesztési forrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában