Helyi közélet

2024.03.01. 10:05

Csillagászati bemutatók - Távcsővel a galaxisok, a Hold, a Szaturnusz nyomában

Összeállította 2024-es munkatervét a Rába Műgát és Térségéért Egyesület. Több alkalommal is terveznek a Vega Csillagászati Egyesülettel közös csillagászati távcsöves bemutatókat és csillagkép-ismertetőket Répcelakon és Nicken.

Vaol.hu

 A legközelebbi alkalommal március 14-én, csütörtökön 18.30-kor Égi kísérőnk, a Hold címmel tart előadást Jandó Attila, a Vega Csillagászati Egyesület titkára a Répcelak Művelődési Házban. Április 12-én, pénteken 20 órától a Jupitertől „vesznek búcsút” a nicki természetháznál, ahol május 10-én, pénteken a csillagképek és galaxisok nyomába erednek 21 órától. Szeptember közepétől újra láthatóvá válik az égbolton a Szaturnusz, így szeptember 13-án, pénteken 19.30-kor Nicken is próbát tesznek a felfedezésére. Október 11-én ismét a Szaturnusz – és mellette a Hold – kerül a csillagvizsgálók távcsövének végére. 19 órától Keszthelyi Sándor, a Vega Csillagászati Egyesület tagja kalauzolja el hallgatóságát az őszi égbolton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában