Pontosan

2024.03.08. 10:00

Faültetéssel ünnepelték a 140 éves Farkas-erdőt Sárváron

A 140 éves Farkas-erdő és Scherg Lőrinc munkássága előtt tisztelegve ültettek hársfát múlt pénteken a Vadkert Majorban.

Polgár Patrícia

Forrás: Czupor Szilvia

Pontosan 140 éve annak, hogy Wittelsbach Lajos bajor herceg – a terület akkori tulajdonosa – Sárvárra hívta Scherg Lőrincet, akit azzal bízott meg, hogy gondozásba vegye a város szélén fekvő egykori bozótos terültet. Munkája eredményeként megszületett a Farkas-erdő, Vas vármegye legnagyobb összefüggő erdeje, melynek része a Vadkert Majorban álló több száz éves tölgyfa is – mondta el az ültetéskor Haász Zoltán, a Vadkert Major igazgatója. Hozzátette:  a Laura Villa – korábbi Vadász ház - mögötti területre elültetett hársfa csak a kezdet, a major erdő felőli részén hársfasort alakítanak ki, hogy támogassák a méhek életterének növekedését, a Laura Villa mögötti területre pedig gyümölcsöst telepítenek.                                

Kondora István a Zöld Sárvár program eredményeit kiemelve elmondta, az elmúlt 14 évben összesen 55 ezer fát ültettek el Sárváron vagy a város közvetlen közelében, egyebek mellett a Gyöngyös-patak partján, az Esze Tamás utcától egészen a Zuhogóig terjedő területen, valamint a Sárvár Aréna környékén és a Berzsenyi utcában, ahol eddig 35 fa került a földbe, ám a faültetési akció még folytatódik az utcában.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában