Nekiálltak

2024.03.20. 07:01

Véget ért a téli üzemeltetési időszak a Magyar Közútnál Vasban is - jönnek a tavaszi feladatok

Véget ért a téli üzemeltetési időszak a Magyar Közútnál, a szakemberek így nekiláttak a tavaszi feladatok elvégzésének.

Polgár Patrícia

Több, mint 45 ezer méter hófogórácsot szednek be

Fotó: © Szendi Péter

A Magyar Közút NZrt-nél minden évben jellemzően március 15-ével ér véget a téli üzemeltetési időszak. Mint azt Pécsi Norberttől, a társaság kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, eddig az időpontig a sószóróval és hóekével felszerelt tehergépkocsikra kirendelt gépkezelők a mérnökségen láttak el szolgálatot, ezt követően már csak házi készenlétről behívható gépkezelőik vannak, mérnökségenként pedig egy-két felszerelt szórógép végez lokális síkosság esetén beavatkozást.

Pécsi Norbert elmondta: idén a kedvező időjárás miatt Vas vármegyében a tavaszi munkákat korábban megkezdték, mostanra a növényzetgondozási feladatok (belógó ágakat eltávolították, az útcsatlakozások beláthatóságát biztosították) nagy részét már befejezték, jelenleg a levágott ágak eltávolításán dolgoznak. Megkezdték a burkolathibák tartós, melegaszfaltos javítását és a hidak, átereszek környezetének tisztítását, a betonfelületek sómentesítését, valamint a szélességjelzők tél utáni tisztítását és a sérült elemek cseréjét is.

- A hivatalos tél végét követően az egyik legsürgősebb feladat a kihelyezett hófogórácsok beszedése, azonban ezt az erre vonatkozó szabályzat miatt a kedvező időjárás ellenére sem kezdhetjük meg március 15. előtt. A Vas vármegyei országos közúthálózat mellett összesen több, mint 45.000 méternyi hófogóhálót kell szakszerű módon beszednünk, ez – ha nem lesz jelentősebb csapadék – néhány héten belül megtörténhet – emelte ki a kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában