Kihívásra fel!

2024.04.30. 07:00

Bor, borkorcsolya és főzőverseny is lesz a XVII. Orbán-napi Hegyi Vigadalmon

A Hegypásztor Kör már lázasan készül a XVII. Orbán-napi Hegyi Vigadalomra. Az esemény keretein belül három versenyt is megrendeznek, melyekre már megnyitották a nevezést: borkorcsolyák, borok és ételek is versengenek egymással értékes nyereményekért.

Csabai Bernadett

Forrás: Nagy Kriszta / Hegypásztor Kör

A Hegypásztor Kör hagyományosan idén is meghirdeti a Borkorcsolyák Versenyét a XVII. Orbán-napi Hegyi Vigadalmon, ahol a résztvevők kreativitását és gasztronómiai ügyességét teszik próbára. Bárki jelentkezhet saját készítésű borkorcsolyájával és annak receptjével a rendezvény napján, május 26-án (vasárnap) 13 óráig a helyszínen. A kulináris alkotásokat zsűri értékeli, az első három helyezett értékes díjakban részesül. A fődíj egy konyhai robotgép, mely a győztesnek kedves segítőtársa lehet a konyhában.

Orbán-napi főzőverseny Oszkón
Orbán-napi főzőverseny Oszkón
Forrás: Nagy Kriszta / Hegypásztor Kör

Orbán-napi borverseny - Nyugat-Magyarország legjobb nedűi

Az Orbán-napi Borverseny a Nyugat-Magyarországi régió legjobb borait hozza össze egyetlen eseményen. A nevezésre szánt borokat május 16-án 8-16 óra között, május 17-én 8-12 óra között az oszkói közösségi házban várják, fajtánkként két palackkal, felirat nélküli üvegben. A borversenyre szánt nedűket egy elismert szakmai zsűri bírálja, minden résztvevő borász minősítő oklevelet kap, a legjobbak különleges díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Orbán-napi Hegyi Vigadalmon kerül sor május 26-án.

A Hegyháti Főzőverseny sem marad el

A Hegyi Vigadalom egyik csúcspontja a már hagyománynak számító Hegyháti Főzőverseny lesz, melyre a Vasi-Hegyhát és a környező tájegységek közösségei jelentkezhetnek. A csapatok bármit főzhetnek, ami szabad tűzön, bográcsban, kondérban, flekken a helyszínen elkészíthető. Értékeléskor előnyt jelent jellegzetes helyi ételeink, nagyanyáink hajdanvolt étkeinek elkészítése helyi receptek alapján. Az első három helyezett csapat értékes díjakban részesül, köztük egy ötvenezer forint értékű éttermi ajándékutalványt is kiosztanak. Jelentkezés a Hegypásztor Körnél május 9-éig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában