Fejlemények

2024.04.04. 17:30

Hétfőn újra kinyit a körmendi tanuszoda

Befejeződtek a felújítási munkálatok, így újra a gyermekek úszásoktatását szolgálhatja a Rába-parti település sportlétesítménye. Az önkormányzat célja, hogy a nagyközönség előtt is megnyithassák idővel a tanuszodát.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Évekkel ezelőtt zárt be a Rába-parti település uszodája, még pedig azért, mert először a koronavírus-járvány, majd pedig az elszabaduló energiaárak okoztak komoly gondokat az üzemeltetésében. A Somogyi Béla Tagiskolában lévő sportlétesítményt azóta az önkormányzat által biztosított közel 15 millió forintból műszakilag felújították. Ezek a munkálatok lényegében a kazánt és a füstelvezető rendszert érintették.

- A célunk az volt, hogy olyan állapotba hozzuk a tanuszodát, hogy a tanév végéig zökkenőmentes legyen a gyerekek úszásoktatása, ne lépjenek fel működtetési problémák – fogalmazott Bebes István polgármester, aki hozzátette: dolgoznak azon is, hogy a nagyközönség, azaz a városban élők előtt is megnyithassák a létesítményt.

A hétfői nyitást követően a tanuszoda működtetéséhez Magyarország kormánya 14,2 millió forinttal járul hozzá, amit kizárólag ennek a tevékenységnek az érdekében használhat fel a város. Ezt az összeget persze hosszú, kemény tárgyalások során sikerült kiharcolni, de a lényeg az, hogy minden akadály elhárult a sportlétesítmény újranyitása elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában