Helyi közélet

2024.04.23. 17:00

Óvatosság érződik a munakerőpiacon

Bár a hiányszakmákban nem kérdés, hogy továbbra is keresik a cégek a munkaerőt, más területeken ez nem ilyen egyértelmű. Milyen most a munkaerőpiaci helyzet, ezt a témát járta körbe az egyik munkaerő-kölcsönző cég (Man at Work).

Vaol.hu

A szakemberek szerint 2024 több szempontból is a változások éve a munkaerőpiacon. Munkavállalói oldalon úgy tűnhet, nehezebb most munkát találni, mint korábban: több fórumon is arról beszélnek az álláskeresők, hogy végzettségtől függetlenül zárt ajtókon kopogtatnak, ha új munkahelyen szeretnének elhelyezkedni. Munkaadói oldalról számos külső, gazdasági tényező indokolhatja ezt a (valószínűleg átmeneti) stopot, már ha valóban beszélhetünk stagnálásról a munkaerő-felvételt tekintve, írják. A cégnél azt látják, ha jelenleg megfigyelhető is némi óvatosság néhány partnerük részéről, ez a későbbiekben valószínűleg enyhülni fog. Annál is inkább, mert a hírek szerint továbbra is 300 ezer fő hiányzik a magyar munkaerőpiacról – mondta Baradits Bulcsú üzletágvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában