Magyar falu program

2024.05.03. 07:00

Átadták a megújult orvosi és védőnői rendelőt Vasalján - fotók

Átadták a Magyar falu programban még 2021 decemberében nyert pályázat révén felújított orvosi-védőnői rendelőt ma délelőtt Vasalján.

Merklin Tímea

Forrás: Novák Roland

–  Ez volt az eddigi legnagyobb beruházásunk; az orvosi és védőnői szolgálat épület teljes belső felújítására és átalakítására pályáztunk. Nem volt egyszerű kivitelezőt találni, a műszaki tartalmat is csökkenteni kellett, de sikerült megvalósítani, így most egy többfunkciós egészségügyi intézményt tudunk átadni, ami felszereltségében és kinézetében is a kornak megfelelő – mondta az átadáson Péter Árpád polgármester, köszönetet mondva a magyar kormánynak, amiért lehetővé teszi, hogy egy ilyen kis falu is fejlődhessen, valamint V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek a hathatós közreműködésért. Ezenkívül köszönetet mondott a hivatal dolgozóitól a kivitelezőn át az önkéntes segítőkig mindenkinek, akik valamilyen formában segítették, támogatták a megvalósulást. Az orvosnak kevés, a védőnőnek sok munkát kívánt sok gyerekkel.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte: örömmel látja, hogy térségünkben a helyi közösségek mind törekszenek arra, hogy településükön a szüntelen javulás, jobbulás útján megvalósuljon a teljesség.

–  Azt is örömmel látom, hogy ezek a törekvések ugyanúgy megjelennek a magyar kormány vidékpolitikájában is, a Magyar falu programban pedig konkrét pályázati jogcímek és vissza nem térintendő támogatások formájában öltenek testet – mondta. – A program indulása óta Vasaljával együtt nemcsak, hogy majdnem kétezer falu kapott támogatást orvosi és védőnői eszközök beszerzésére, nemcsak, hogy hatszáznál több orvosi rendelőt fejlesztettek, de megújult ezer kistelepülési óvoda és iskola, épült kétezer óvodai játszóudvar és közterületi játszótér, valamint új bölcsődéket is létrehoztak. Mintegy négyezer kilométer alsóbbrendű állami utat újítottak fel országszerte, valamint több ezer kilométer falvakon belül található út, járda és híd is megújult. 1200 falu- és tanyagondnoki busz állhatott szolgálatba, a falusi CSOK-nak köszönhetően pedig majdnem 230 milliárd forint támogatásban részesült 42 ezer család.

Az országgyűlési képviselő gratulált Vasaljának, hogy átadhatták a korszerűsített, akadálymentesített, energiahatékonyabb, kibővült, több települést is kiszolgáló orvosi és védőnői rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában