Végzős diákok

2024.05.03. 14:32

Idén is átadták az Antal Ramóna emlékgyűrűt és díjat – az Orlay ballagásán jártunk - fotógalériával

Az iskola aulájában rendezték pénteken a Vas Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum ballagását. Az idén is átadták az Antal Ramóna emlékgyűrűt és díjat.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Varga Máté 10.E osztályos tanuló búcsúzott a ballagóktól az alsóbb évfolyamok nevében, a végzősök nevében Kovács Lilla 3/11/E osztályos diák köszönt el. Az iskola zászlójára a 2/11/H osztály tanulói kötöttek emlékszalagot. Az ünnepségre Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke is elküldte üdvözlő szavait.

„Nunc Coepi” – Most elkezdem – a latin mondást idézte beszéde elején dr. Sárayné Süle Gabriella igazgató, majd úgy folytatta: minden zárás egy kezdet is egyben. A középiskolai ballagást az igazi nagy sorsfordulók egyikének nevezte. Kollégáinak megköszönte, hogy következetes munkával a tudás megszerzésére, megbecsülésére ösztönözték a diákokat. A diákokhoz szólva pedig hangsúlyozta: az elmúlt évek nem csak a tudás elsajátításáról szóltak: személyiségük is formálódott, közösségük épült. 

Majd a számokat sorolta: négy ballagó osztály 65 diákjától köszönnek el, mivel négy technikumi osztályuk most már 13. évfolyam végén ballag. Az idén 51 diákjuk érettségi után szerez szakmai bizonyítványt, ők tavaly már elballagtak. Kizárólag közismeretet tanuló 13. évfolyamos osztályuk 2 éve már egyszer átélte a búcsú pillanatát, aztán sokan úgy döntöttek, hogy a közismeret terén is szeretnék a tudásukat bővíteni. Ők húszan 5 év mindennapos tanulása után végleg elköszönnek: hétfőtől érettségiznek. Csakúgy mint rajtuk kívül még 93 12. évfolyamos diákjuk. 11. évfolyamos szakképző évfolyamuk 3 osztályának 45 diákja pedig izgalmas évek után eljutott a szakmai vizsgára bocsátás időszakához.

Tragikus körülmények között elhunyt diákjuk, Antal Ramóna emlékét az édesapja, Antal Csaba által 25 évre alapított díjjal őrzi az iskola. Az idén az emlékgyűrűt Kajcsos Bianka 3/11. E osztályos tanuló kapta, aki szorgalmával, magatartásával, szakmai tudásával példát mutatott társainak.

Antal Ramóna díjban a tanév legjobb versenyeredményét elért tanuló és az őt felkészítő tanár részesül. Az idén a díjat a 12.B osztály öt tanulója vehette át, akik a CIB bank és a Torinoi Múzeum által meghirdetett SAVE nagykövet nemzetközi versenyén 4. helyezést értek el. Az öt tanuló: Bubreg Doroti, Horváth Janka, Tóth Csenge, Vincze Kinga, Péntek Réka Veronika Felkészítő tanáruk: Majorné Kellner Mónika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában