Díszvendég is volt

2024.05.10. 07:00

Negyven év a zene bűvöletében - jubileumi születésnapját ünnepelte a sárvári könyvtár Zenei klubja - fotók

Május 8-án negyvenedik születésnapját ünnepelte a sárvári könyvtár Zenei klubja. A jubileumi alkalom díszvendége Olsvay Endre zeneszerző volt.

Polgár Patrícia

Paukovics László átadja a szót Olsvay Endrének

Fotó: Benkő Sándor

Olsvay Endre 1993 óta visszatérő előadó a zenei klubban. Ezúttal az évad tematikájához igazodva Brahms művei alapján d-moll körképet vázolt a közönség elé.

Paukovics László, a klub vezetője felidézte a közösség létrejöttének körülményeit: elmondta, hogy a klub ötletgazdája ő maga és Martos Gáborné zenei könyvtáros voltak. A klub immár négy évtizede töretlenül működik, bár a tagok idővel kicserélődtek.

Bődi Piroska a könyvtár vezetője, aki maga is klubtag, elmondta: az elmúlt negyven évben rengeteg téma szerepelt az évadok kínálatban, megemlékeztek a jeles zenei évfordulókról, voltak zenetörténeti összefoglalók, műfaj- és stílusismertetések, bemutattak hangszercsoportokat, sőt, számos alkalommal vettek részt közösen hangversenyeken is, egy szép kirándulás alkalmával zenei emlékhelyeket kerestek fel Bécsben.

A klubban egy évad szeptembertől májusig tart, így a jubileumi ünnepség a 2023-2024-es évad lezárása is volt. A Zenei klub szeptembertől minden hónap első szerdáján ismét várja a zenebarátokat, a céljuk, hogy minél több új klubtagot szólítsanak meg, nagy vágyuk, hogy a fiatalabb korosztályból is egyre több résztvevője legyen rendezvényeiknek.

Idén szeptemberben Horváth Imre karnagy, októberben pedig a Tarisznyások Együttes tart előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában