Izgalmas kihívás

2024.05.02. 10:00

Európai Uniós vetélkedő a Szent Gotthárd Gimnáziumban

A Szent Gotthárd Gimnázium diákjai izgalmas kihívás elé néztek hétfőn az Európai Unió Napján. Az EU-csatlakozás huszadik évfordulóját ünneplő eseményen hét csapat mérette meg tudását az európai uniós témákban.

Csabai Bernadett

Fókuszban az Európai Unió

Forrás: Szent Gotthárd Gimnázium és Általános Iskola közösségi oldal

A Szent Gotthárd Gimnáziumban hétfőn sor került egy izgalmas vetélkedőre, mely Európai Unióval kapcsolatos témákat járt körül. A húsz évvel ezelőtti EU-csatlakozás ünnepére emlékezve, a diákok szellemi összecsapásra készültek a Muraba Európai Területi Társulás által szervezett eseményen.

Zajlik a verseny a Szent Gotthárd Gimnáziumban
Zajlik a verseny a Szent Gotthárd Gimnáziumban 

Uniós feladatok a Szent Gotthárdban

A versenyen hét csapat vett részt, akiknek feladata az volt, hogy bizonyítsák, mennyire jártasak az európai uniós témákban. Az EU történelmének fontos eseményeit, döntéseit és vezetőit érintő kérdésekre válaszolva a diákok megmutathatták tudásukat.

A vetélkedő végén a három legjobb csapatot díjazták. Az első helyet a Hopliták 4.0 csapata szerezte meg, a második és harmadik helyet a Triumvirátus 3.0 és a Csalamádé csapatai érdemelték ki, akik szintén kimagasló teljesítményt nyújtottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában