Buli van!

2017.11.16. 19:51

Péntek este jubileumi koncert

Öt évvel ezelőtt alakult meg a dirty rock and roll zenét játszó Red Rockets.

Gyuricza Ferenc

r

Nagy léptekkel sohasem tervezünk előre, általában egy konkrét cél lebeg csak előttünk. Most a zenekar fennállásának öt éves jubileumát szeretnénk méltó módon megünnepelni.

Mindezt a dirty rock and rollt játszó szombathelyi Red Rockets alapító gitárosa, Kinöhl Dávid mondta lapunknak. Az öt főből álló formáció ma este a Hangfoglaló Program (régi elnevezése alapján: Cseh Tamás Program) által is támogatott Végállomás Klubban lép fel, egy szintén helyi zenekar, a Smoking Frog társaságában.

- Nagyon gyorsan elment ez az öt év, s mi magunk sem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz a Red Rockets – foglalta össze röviden a gitáros. – Amikor 2012. november 12-én, egy átmulatott éjszaka hajnalán ezt a zenekart létrehoztuk, csak az járt a fejünkben, hogy kedvünkre zenélhessünk, s minél több embert ismertessünk meg a dalainkkal. Öt év után elmondhatjuk: az egész országot bejártuk, ennek során rengeteg koncertet adtunk, és vannak olyan helyek, ahol már saját rajongóbázisunk is kialakult.

Kinöhl Dávid azt is hozzátette, az elsődleges természetesen továbbra is az élmény, amit a zenekari lét és a zenekari tagság okoz. A Red Rockets tagjai azok közé tartoznak, akik szívesen maradnak a helyszíneken a koncert után, hogy beszélgessenek, esetleg igyanak is egyet a rajongókkal. Dirty rock and rollosan mindez a következőképpen hangzik: megszámlálhatatlanul sok kilométert tettek meg határon innen és túl, sok sört, bort, whiskyt pusztítottak el, rengeteg új embert ismertek meg, és még annál is többet nevettek.

- Nekem személy szerint a legnagyobb élményt az jelentette, hogy együtt turnézhattam a példaképeimmel – sorolta tovább a zenész. – Amikor 16 évesen arról álmodoztam, hogy egyszer talán én is a színpadon állhatok, két kedvencem volt, a Kalapács és a Rómeó Vérzik zenekar. Azóta mind a két zenekarral turnéztunk együtt, és a Kalapáccsal közös turné jövőre is folytatódni fog.

r

Ez utóbbi támogatására pályáztak is, a Kalapács zenekar őket nevezte meg partnerként a Hangfoglaló Program aktuális előzenekar alprogramjára beadott igényében. Ennek az eredményére még várnak, de a tavaszi közös turné mindenképpen meglesz. Január-februárban minden hétvégén két koncertet adnak, márciusban egy három-állomásos erdélyi miniturnén vesznek részt, míg a nyár során a főváros legkedveltebb szabadtéri koncerthelyén, a Barba Negra Trackben lépnek fel.

- Ezek a távlati tervek, jelenleg azonban minden energiánkkal a jubileumi, azaz öt éves születésnapi koncertünkre összpontosítunk – kanyarodott vissza a mai eseményre a zenész. – Egy valóban különleges programmal készülünk, amiben felidézzük a zenekar minden egyes korszakát. 25 dalt játszunk, s lesznek vendégeink, egész pontosan azok a régi tagok, akik az öt év alatt megfordultak a zenekarban. Még ennél is tovább lépünk, a koncert alatt a régi Holló Rock Bandet is megidézzük, amelyből a Red Rockets öt évvel ezelőtt létrejött.

Kinöhl Dávid hozzátette: a két órásra tervezett műsorban a zenekar minden egyes egykori tagja színpadra lép. Ezt a különleges eseményt rögzítik is, a hangot sávonként veszik fel, a képet pedig több kameraállásból.

- Az a szándékunk, hogy a közeljövőben DVD-t adunk ki a koncert anyagából – folytatta a Red Rockets alapítója. – Ezen nemcsak a mostani koncert anyaga szerepelne majd, hanem az a tavasz során rögzített interjúsorozat is, amelyben a jelenlegi és a volt tagok beszélnek a zenekarhoz fűződő viszonyukról. Jelenleg ezt tartjuk az öt éves jubileum talán legméltóbb megünneplésének.

Kinöhl Dávid azt is hozzátette, a turnézás közben egyre születnek újabb dalok is, ezeket jövőre szeretnék is felvenni, hogy aztán belátható időn belül az első Red Rockets album is megjelenhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában