Koncert és jótékonyság Sárváron

2017.12.13. 22:03

Farkasházy Réka és a Tintanyúl zenekar vitte táncba a helyi gyermekeket 

Először rendeztek jótékonysági gyermekkoncertet Sárváron, azt szeretnék, hogy hagyomány legyen belőle. 

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Darázsné Horváth Kornélia, a Vármelléki Óvoda vezetője Fotó: Ohr Tibor

Zsibongó gyerekek hada lepte el a Tinódi gimnázium tornacsarnokát, ahol több százan énekeltek együtt Farkasházy Réka előadóművésszel és a Tintanyúl zenekarral.

Tar Viktória, a sárvári Vármelléki Óvoda szülői munkaközösségének vezetője lapunknak elmondta: hagyományteremtő szándékkal hívták életre a jótékonysági koncertet, a rendezvény teljes bevételét az intézmény Óvó Kezek Alapítványának ajánlották fel.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Darázsné Horváth Kornélia, a Vármelléki Óvoda vezetője Fotó: Ohr Tibor

- A támogatáson túl azonban azt is küldetésünknek éreztük, hogy olyan emlékezetes koncertet szervezzünk, amelynek köszönhetően ünnepi hangulatban tudunk a gyerekkel készülni a karácsonyra – mondta el a szervező, hozzátéve, hogy a várakozásukon felül sikerült a rendezvény, több százan töltötték el együtt a meghitt és vidám estét.

A rendezvény fővédnöke Ágh Péter, Sárvár országgyűlési képviselője volt, aki személyesen mondott köszönetet az intézmény dolgozóinak, amiért hozzájárulnak a város színvonalas nevelési életéhez. A beszédeket követően aztán érkezett Farkasházy Réka és a Tintanyúl zenekar, akik pillanatok alatt megmozgatták a gyermekekből álló közönséget. A több mint egyórás koncerten vidám dalok csendültek fel, az előadó pedig egy percre sem engedte, hogy unatkozzon a hallgatóság.

Farkasházy Réka dalai a karácsonyról és hétköznapi élethelyzetekről szólnak, melyeket a hallgatóság is ismer. – Tegye fel a kezét, aki már veszekedett karácsonykor – kérte az előadó, és hopp, néhány kéz már lódult is a levegőbe. Farkasházy Réka elárulta, egyszer, de tényleg egyetlenegyszer ő is összeveszett a zenekar tagjaival, ekkor írták meg azt a dalt, amelyet elegendő dúdolni ahhoz, hogy megbékéljenek az emberek.

A rendezvényen közreműködött a Kanona Band is. A szervezők azt mondják, annyira jól sikerült az este, hogy várhatóan lesz folytatás, a bevételt pedig óvodai játékok és eszközök vásárlására fordítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában