a helyiekre koncentrálnak

2018.09.15. 07:00

Új tárlat költözött a Batthyány kastély egykori kocsiszínébe

Mindketten május 31-én születtek, csak tizenhárom év különbséggel: Sodics László, festőművész-tanár és Kovács Elek amatőr festő alkotásainak ad otthont mostantól egészen október 7-éig a körmendi Városi Kiállítóterem. A tárlatot keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között lehet megnézni. 

Markó Petra

Kovács Elek, Sodics László- a kiállítók és Pálóczi Zsuzsanna, a Kulturális Központ igazgató-helyettese

Fotó: Jámbori Tamás

A Körmendi Kulturális Központ kiállítási koncepciójának egyik sarkalatos pontja,hogy a helyi képző-és iparművészek valamint helyi tehetséges amatőrök számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson- hangsúlyozta a megnyitón Pálóczi Zsuzsanna, az intézmény igazgató-helyettese. Ennek feleltek meg most is.

Kovács Elek, Sodics László- a kiállítók és Pálóczi Zsuzsanna, a Kulturális Központ igazgató-helyettese
Fotó: Jámbori Tamás

Portrék, tájképek, különböző színek, formák bármi is legyen egy egy képen, az alkotók érzelmeiket szeretnék kifejezni velük. Két teljesen különböző személyiség, életút- egy igazi művész, pedagógus és egy szobafestő- mégis egy közös nyelv: a festészet. Ennek a találkozása jelenik meg a falakon.

Formabontó módon, az alkotók is próbálták közelebb hozni az érdeklődőket a művészethez. Sodics László beszélt a Körmendhez kötődő élményeiről, a jó inspiráló közegről és elmondta azt is: a művészet magáért beszél, azért festenek, mert ad egy kifejezési eszközt.

Fotó: Jámbori Tamás

A megnyitót Boros Gábor gitárszólója színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában