Nagy sikerrel

2023.08.14. 18:51

Évtizedes zenészbarátság - A négyfalui kórus és a kemenesmagasi citerások ápolják a kapcsolatot

Polgár Patrícia

A négyfalui Polifónia Kórus fellépése nagy sikert aratott

Fotó: © Cseh Gábor

 A mai Romániában, Brassó megyében, négy barcasági csángó település összevonásából létrejött Négyfalu egyik elődfalujával, Hosszúfalu evangélikus gyülekezetével a román forradalmat követően, 1990-ben vették fel a kapcsolatot a kemenesmagasi evangélikusok. A gyülekezetek akkortól kezdve rendszeresen tartották a kapcsolatot, látogatták egymást, majd a kilencvenes évek közepétől a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör ápol szorosabb kapcsolatot a négyfalui Polifónia Kórussal, az együttesek tagjai évente, kölcsönösen látogatják egymást – tudtuk meg Sebestyén Zoltántól, Kemenesmagasi polgármesterétől, a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör vezetőjétől. 

Idén ismét a négyfaluiak látogattak el Kemenesmagasiba. A küldöttség múlt csütörtökön érkezett meg a vasi falucskába, ahol egészen szerdáig maradnak. Testvéregyüttesük családjai szállásolják el őket. A látogatások során rendszerint a fogadóegyüttes szervezi meg a programot. 

A kemenesmagasiak célja idén, hogy a turisták által kevésbé ismert településeket látogassák meg, így jutottak el a múlt héten Farádra, ahol egy népművészeti kiállítást, Mosonmagyaróváron pedig a város nevezetességeit látogatták meg. Jártak Kiscsőszön, ahol kézműves-foglalkozásokon vettek részt, megnézték a templomot és a néprajzi kiállítást. Szombaton az együttesek a kemenesmagasi Népházban közös koncertet adtak. Az este sütipartyval zárult, amelyre az asszonyok házi süteményekkel készültek. Vasárnap délelőtt az istentiszteletet a Polifónia Kórus színesítette egyházi énekeivel, délután pedig a vendéglátó családok közös programra vitték vendégeiket. 

A hétfői, soproni kirándulást követően az együtt töltött hét kedden közös búcsúvacsorával zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában