Avató

2024.01.15. 18:10

Szoboravatás az emlékév végén - A Petőfi Sándort ábrázoló alkotás a Krúdy Irodalmi Kör ajándéka - fotók

Szoboravatással zárult a Petőfi 200 emlékév Ostffyasszonyfán, ahol a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán felavatták hétfőn Turi Török Tibor szobrászművésznek a költőt ábrázoló alkotását. A kerámiaszobrot a Krúdy Irodalmi Kör adományozta az intézménynek.

Polgár Patrícia

Rozmán László és Németh Nyiba Sándor leleplezi a szobrot

Forrás: Szendi Péter

Minden Petőfi Sándorról szólt hétfőn Ostffyasszonyfán. Délelőtt az általános iskola udvarán gyülekeztek a diákok, tanárok és a meghívott vendégek, hogy közösen avassák fel a Petőfi 200 emlékév lezárásaként a költőt ábrázoló szobrot. Az alkotást Turi Török Tibor szobrászművész formálta meg kerámiából és ajánlotta fel a Krúdy Irodalmi Kör számára, akik úgy vélték, az alkotás méltó helyéül szolgálhat a költő nevét viselő ostffyasszonyfai iskola. Buzás Jenő, az iskola igazgatója a szoboravatás előzményeként elmondta: a Krúdy Irodalmi Kör az előző tanévben összesen öt Petőfit és más költőket ábrázoló festményt adományozott az intézménynek. 

Az intézmény nevében Buzás Jenő a Petőfi Sándor Általános Iskoláért Emlékérmet ajándékozott a kör elnökének, Németh Nyiba Sándornak. A szobor talapzatát az iskola szülői munkaközössége készítette el, nekik az elnök köszönetképpen emléklapot adott át. Ugyancsak köszönetet mondott támogatásáért Rozmán Lászlónak, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatójának, majd Krúdy Örökségdíjat adományozott neki. A szobor leleplezése után a résztvevők koszorúkat helyeztek el a talapzatnál. Az ünnepség végén a megjelentek megtekinthették az Ostffyasszonyfán vendégeskedő Petőfi-buszt és a művelődési házban kialakított Petőfi-szobát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában