vízilabda

2019.01.13. 20:35

Helytállt, de kikapott az AVUS

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 9. fordulójában az AVUS két és fél negyeden át egyenrangú partnere volt a BVSC-nek.

Pum András

Ivan Basara volt az aligátorok legeredményesebb pólósa. A szerb-magyar játékos három gólt dobott

Fotó: Unger Tamás

AVUS-BVSC-Zugló 6-10

(3-3, 2-3, 1-3, 0-1). – Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, 9. forduló, vezette: Homonnai,

Veilandics.

AVUS: Horváth A. – Garancsy 1, Kiss Cs, Takács K., BASARA 3, Baj, Ekler B. Csere: Polovic, Takács J., Irmes, Hajmási 1, Kurucz, Sági 1. Edző: Matajsz Márk.

BVSC: SZAKONYI – Török, VÁRNAI 2, PÁSZTOR 3, Csapó 1, Mészáros 1, Kovács P. Csere: Létay 2, Szabó B. 1, Mladoniczky, Ambrus, Sugár. Edző: Szűcs Levente.

Ivan Basara volt az aligátorok legeredményesebb pólósa. A szerb-magyar játékos három gólt dobott
Fotó: Unger Tamás

Másfél perc gólcsendet tört meg Mészáros, 1-0-ra vezetett a BVSC. Garancsy hamar egyenlíthetett volna, ám büntetőből a felső kapufát találta telibe. A folytatásban Pásztor találatával kettő volt közte (1-3). Basara azonban meccsben tartotta csapatát (2-3). A második negyed Várnai szerencsés góljával indult (3-4). Ám az AVUS nem engedte meglépni ellenfelét, Hajmási a negyed közepén betalált (4-5), aztán egy újabb szombathelyi fiatal, Sági felső kapufás góljával egalizáltak a hazaiak (5-5). Minden labdáért nagy csata folyt, a szombathelyiek teljesen egyenrangú ellenfelei voltak erősebb riválisuknak. A negyed utolsó pillanatában Létay góljának köszönhetően egygólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok (5-6).

A harmadik negyedben mindkét csapat sokat hibázott, a vendégek kapusa pedig parádézott. Másfél perccel a negyed vége előtt Várnai távoli, majd Pásztor közeli találatával a meccsen először hárommal vezettek a vendégek (6-9). A negyedik negyed kimaradt aligátor-helyzetekkel indult, a BVSC-s Szabó találatával viszont már 10-6-ra léptek el a vendégek. A vasiak mindent megpróbáltak, ám lövéseik rendre lejöttek a blokkokról. A szombathelyiek két és fél negyeden keresztül remekül tartották magukat, ám végül felülkerekedtek a fővárosiak.

Matajsz Márk: – Az első két negyedben egyenrangú ellenfelek voltunk, de ezt követően a harmadik negyedben egy százszázalékos helyzetet elhibáztunk, és ez rossz hatással volt a csapatra.

További eredmények: KSI–Eger 5-15, Szentes–Honvéd 10-9, Pécs–FTC 5-13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában