Atlétika

2021.06.06. 21:45

Rába Dániel harmadik

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség kontinentális versenysorozatának első magyarországi via­dalán bronzérmet szerzett a Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője, Rába Dániel.

Horváth Erika

Fotó: MASZ

Fotó: MASZ

Szombaton Tatabánya volt a házigazdája a ­Nemzetközi ­Atlétikai Szövetség (WA) kontinentális versenysorozata (World Continental Tour) első magyarországi bronz fokozatú viadalának. Harmincnégy országból mintegy 150 atléta állt rajthoz, a férfi-kalapácsvetésben a Szombathelyi Dobó SE négy versenyzője is.

A legjobban Rába Dániel szerepelt közülük, aki 21 centire megközelítette egyéni csúcsát, háromszor is 73 méter fölé szállt a kalapácsa. A 73,64 méter a harmadik helyet jelentette a 78,23-os egyéni csúccsal győztes brit Taylor Campbell és a 77,00 méterrel második ukrán Mihajlo Kohan mögött. Campbell – teljesítve a 77,50 méteres szintet – ezzel tokiói kvótát szerzett. A 2012-es olimpia bajnokának, Pars Krisztiánnak ez a versenye sem sikerült túl fényesen, a három érvényes kísérletéből a legnagyobb is 71 méternél kisebb volt. A 70,97-dal hatodik lett.

A két fiatal közül Varga Donát 69,16-dal a hetedik, Doma Benedek 66,44-dal a kilencedik helyen végzett. A vb- és Eb-bronzérmes Halász Bence nem indult, mert kedden Finnországban van jelenése a Paavo Nurmi emlékére rendezett nemzetközi versenyen.

Kiemelt képünkön: Rába Dániel ismét közelített az egyéni csúcsához

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában