Labdarúgás

2022.04.03. 18:14

Mindhárom pontot elhozta Budaörsről a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Budaörs otthonában nyert a Szombathelyi Haladás.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Budaörs–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). Budaörs, 400 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Antal.
Budaörs: Tóth G. – Kojnok (Halácsi, 63.), Fényes, Tányéros Á., Molnár Cs. (Winkler, 63.) – Sajbán Miklós, Zsidai, Molnár T., Vankó – Tóth K., Balázs. Edző: Toldi Gábor.
Haladás: Rózsa – Kállai, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss B., Tóth Máté (Szekér, 72.), Doktorics (Stieber A., 85.) – Tóth-Gábor (Lencse, 57.), Tóth Milán. Edző: Németh Szabolcs.
Gólszerző: Doktorics (80.) 


6. perc: Holdampf próbálkozott mintegy 25 méterről, erős, lapos lövése centikkel suhant el a kapufa mellett.
8. perc: Gyorsan elvégzett hazai szabadrúgást követően Balázs került ziccerbe, de lövése az oldalhálóban kötött ki.
27. perc: Tóth-Gábor balról, 20 méterről lőtt, de Tóth biztosan védett. 
32. perc: Kiss Bence ugratta ki remekül Tóth-Gábort, aki ordító helyzetben a hosszú sarok mellé gurította a labdát. 
54. perc: Vankó cselezgetett a bal oldalon, majd 13 méterről a léc fölé bombázott.
80. perc: Doktorics vezette balról befelé a labdát, majd 18 méterről megeresztett lövése az egyik budaörsi védőt érintve a léc alá vágódott 0:1!


A kieső helyen szerénykedő házigazdának létfontosságú volt a három pont megszerzése, ugyanakkor a Halinak sem ártott volna már egy önbizalomnövelő siker. 

 

A napos, szeles időben a vasi vendégek léptek fel kezdeményezőbben, úgy tűnt, Németh Szabolcsnak és stábjának sikerült rendeznie soraikat a válogatott szünetben. A lendületes, helyenként egészen ötletes akciói során egyre többször szegezte a Haladás a Budaörsöt kapujához. Ennek ellenére Holdampf távoli próbálkozásán kívül nem sok említésre méltó vasi helyzetet tudtunk feljegyezni az első 20 percben. Sőt, igazán nagy ziccer ebben az időszakban a Budaörs előtt adódott, ám Balázs Zsolt nem tudott élni az ajtó-ablak lehetőséggel. 

 

A félidő további részében is a Haladás próbálkozott többet, de a hazai 16-oshoz érve hiába próbálkoztak átlövésekkel a vendégek, mindig volt egy bevetődő, berepülő budaörsi láb, amely tisztázni tudott. A 32. percben Tóth-Gábor Kristóf lábában volt a szombathelyi vezető találat, de sajnos ott is maradt. A Budaörs vagy nem akart, vagy nem tudott kockáztatni, éppen ezért túl nagy energiát nem fektetett a támadásokba, inkább a védekezésére helyezte a hangsúlyt. Alacsony színvonalú gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész. 

 

Szünet után valamelyest megélénkült az összecsapás, köszönhetően annak, hogy kijött a sündisznóállásból a házigazda, ezzel pedig újabb területek nyíltak a Hali előtt. Támadtak is becsülettel a szombathelyi zöld-fehérek, azonban a befejezések erőtlenek voltak. A 80. percben végre valahára megtört a jég és Doktorics megpattanó lökete utat talált Tóth ketrecébe. A gól után sem zárt vissza a Hali, amely január 30-át követően tudott ismét nyerni, ráadásul idegenben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában