Futóverseny

2023.11.29. 14:52

Félmaraton: ezüstérmes lett Borbély Sándor

A Szombathelyi Egyetemi SE sportolója, Borbély Sándor második helyen végzett a Balaton-parton rendezett félmaratoni futóversenyen.

Pum András

Borbély Sándor másodikként ért célba

Forrás: id. Borbély Sándor

A Budapest Sportiroda szervezésében rendezték Siófokon a 20. JYSK Balaton Maraton és Félmaraton futóversenyt. A verseny két évtizede meghatározó szezonzáró esemény a magyar futótársadalom számára. A hideg és szeles időjárás ellenére több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont. A versenyzők kilenc féle versenyszámban indultak. A legnépszerűbb idén is a félmaraton volt, az indulók fele ezt a távot választotta. A verseny a Petőfi sétányról indult és a Balaton parton ért vissza a kiindulási helyre – ezt az útvonalat kétszer tették meg az indulók. A mezőnyben több élsportoló és médiaszemélyiség is rajthoz állt. Palkovits István a 3000 méteres akadályfutás U23-as Európa-bajnoka nyerte a férfiak félmaratoniját, Borbély Sándor a Szombathelyi Egyetemi SE sportolója előtt. Borbély végig az élbollyal haladt, a cél előtt másfél kilométerrel ritmust váltott és közel két percet javítva egyéni rekordján megszerezte a  második helyet.

Félmaraton (21,1 km). Abszolút: 2. Borbély Sándor SZoESE 1:14:26 (1361 induló).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában