Kézilabda

2023.11.30. 16:45

Hosszú idő után nyert a Gotthárd - A Bük nagy verést mért a lipótiakra

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokságban a 11. fordulóból előrehozott mérkőzésen simán verte a BTK a Lipótot, míg a férfiaknál a 9. fordulóban ugyancsak a lipóti gárdát múlta felül egyetlen góllal a Szentgotthárd.

Sütő Dániel

Gősi Luca (labdával) 7 gólig jutott

Fotó: Benkő Sándor

Büki TK Bükfürdő–Lipót Pékség 40-25 (21-15). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Finta D., Varga F.

Bük: Büki – Farkas N. 10, Szabó D. 6, Tóth V. 4, Tamási 7, Varga Zs., Gősi  7. Csere: Szücs I. – Tar-Pukler, Tóth B. 1, Marton D. 3, Lékai 2, Zakariás. Edző: Baranyai Enikő.

Előrehozott fordulót játszottak a büki lányok a Lipót csapata ellen. Baranyai Enikő szerint azért is hasznos volt ez a mérkőzés, mert együttese nem esett ki a ritmusból, ami azért is fontos, mert az utolsó fordulóban a listavezető Győr látogat majd a fürdővárosba. Új felállásokat próbáltak ki a vasiak ezen a találkozón. Kifejezetten tetszetősen játszottak a lányok mind kapusteljesítményben, mind védekezésben, de főként támadásban, amit az utóbbi időben sok kritika ért az edző részéről.

Szentgotthárdi VSE–Lipót Pékség 30-29 (9-17). Szentgotthárd, 70 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Székely Z.  

Szentgotthárd: Kovács R., Kanics (kapusok), Bouti 1, Császár, Vadász, Kozma 3, Horváth N., Vujovic 2, Háklár 3, Rónai K. 1, Gotthárd 3, Németh D. 5, Hertelendy 9,  Miklós, Luthár 1, Weidl 2. Edző: Ernst Attila.

A korábbi mérkőzésekhez hasonlóan az első félidőben ismét gyengén védekezett a Gotthárd, emiatt komoly, nyolcgólos hátrányba került a szünetig. Fordulás után egy 5-0-ás sorozattal a második félidő derekán egyenlített a vasi gárda (21-21), amely az utolsó öt percet már négygólos előnyből várhatta (28-24). A vége nagyon szoros lett, hiszen az utolsó percben egalizált a Lipót, ezzel úgy tűnt, osztoznak a bajnoki pontokon a felek. 10 másodperccel a lefújás előtt Hertelendy gólja döntött, aminek köszönhetően lezárta négymeccses vereségi szériáját a Gotthárd és megszerezte második győzelmét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában