Asztalitenisz

2023.11.14. 14:29

Szombathelyi siker: Gergely Márk bronzérmes!

A magyar U13-as válogatott tagjaként a Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa, Gergely Márk bronzérmet szerzett a nemzetközi WTT Youth Contender asztalitenisz verseny hazai állomásán.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Közel egy héten átt pattogott a labda Szombathelyen. Az Aréna Savariában rendezett nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-versenyen 43 ország 347 versenyzője vett részt U11-es, U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es fiú és lány korosztályban. A Szombathelyi AK-Sportiskolát – a magyar válogatottban négy játékos – Gergely Márk, Szarka Gábor, Poór Balázs, Vass Borbála is képviselte. Négyük közül Gergely Márk szerepelt a legjobban, U13-as korosztályban bronzérmet szerzett! Az harmadik helyen kiemelt Gergely a negyeddöntőben veszített először játszmát a német Luke Jalass ellen, de végül így is simán nyert. 

Az elődöntőben a toronymagas favorit, későbbi győztes tajvani Chen Kai-Chengtől kapott ki 3-0-ra. A másik ágon jó eséllyel döntős lett volna. Gergely az U15-ben körbeverések után kiesett csoportjából, nem került a főtáblára. Poór Balázs U15-ben a csoportmeccseket megnyerve jutott a főtáblára, ahol egy kört ment még és a 32 közé jutásért vívott meccsen, a későbbi bronzérmes japán ellenfelétől kapott ki. Poór U17-ben is a főtáblára jutott, majd szintén a 32 közé jutásért vívott meccsen esett ki. Szarka Gábor U15-ben és U17-ben sem jutott a főtáblára, a lányoknál Vass Borbálának U11-ben és U13-ban sem sikerült kvalifikálnia magát a főtáblára.

A magyarok közül Gergely Márkon kívül még öten lettek érmesek. Lei Balázs U17-ben ezüst, míg U19-ben bronzérmet szerzett, Zsigmond Simon U11-ben szintén harmadik helyen végzett. A lányoknál Fazekas Liza U13-ban bronzérmes lett, az U11-eseknél pedig a magyar házidöntőben Fegyver Zsófia legyőzte Ivanics Izabellát.

– Noha Gergely U13-ban elsőszámú kiemeltként indult, már a főtáblára sem volt könnyű feljutnia, mégis magabiztosan nyerte a meccseket  – értékelt a Szombathelyi AK-Sportiskola elnöke, Szarka Tibor. – Vele kapcsolatban előzetesen éremben bíztunk, örülünk, hogy ezt hozta. Poór Balázs is jól versenyzett, neki sem volt könnyű a főtáblára kvalifikálnia magát, de csoportgyőztesként sikerült továbbjutnia. Szarka Gábornak erős volt ez a mezőny, míg Vass Borbála lámpalázasan játszott,  de így is volt esélye arra,  hogy továbbjusson csoportjából. Összességében tehát a szombathelyiekkel kapcsolatban elmondhatom: Gergely Márk U13-ban jól szerepelt és a többiek sem vallottak szégyent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában