Labdarúgás

2024.01.23. 13:07

Bronzérmes lett az Illés Akadémia

Harmadik helyen végzett az Illés Akadémia csapata a Novák Dezső labdarúgó-emléktornán.

Pum András

Az Illés Akadémia csapata, a fotózáson kiegészülve Halmosi Zoltánnal (balról) és Nyilas Elekkel

Forrás: VN/Illés Akadémia

A nyolcadik alkalommal megrendezett Novák Dezső Emléktornára az Illés Akadémia is meghívást kapott: a tapolcai tornán hat csapat vett részt. Mindenki játszott mindenkivel, így döntve el a csoportsorrendet. A találkozók 12 percig tartottak. Az első találkozón még a „buszon maradtak” a vasiak, így a mosonmagyaróváriak 2-0-ra legyőztek bennünket. A Tapolca ellen aztán kiszakadt a gólzsák, 10-1-re nyertek a zöld-fehérek, majd az addig veretlen Veszprémi FC ellen 5-0-ra győztek, a Dunaújvárost pedig 5-1-re múlták felül. Az utolsó csoportmérkőzést a Fradival játszották: tudtuk, hogy vereség esetén biztosan nem juthatunk a döntőbe.  Kiélezett, szoros meccset játszottak a csapatok, a kapu előtt határozottság a fővárosiak felé billentette a mérleget, 2-0-ra ők győztek. A harmadik helyért a Veszprémmel kerültek  össze a szombathelyiek, a kisdöntő már 25 percig tartott. Ezúttal 6-0-ra győzték le a vasiak a piros-kékeket. A tornát a Ferencváros nyerte meg.

Az Illés Akadémia kerete: Dudás Noel, Kovács Viktor – kapusok. Husz Milán, Lajos Patrik, Tóth Noel, Molnár Bálint, Hányi Bálint, Németh Levente, Mihók Martin, Novák Bence, Baranyi Borisz, Ihász Bendegúz, Lengyel Ágoston – mezőnyjátékosok.

– Egyik célunk az volt, hogy ezen a tornán a tanult és gyakorolt játékhelyzeteket mérkőzésszituációkban alkalmazzuk. – mondta Sátori Barnabás vezetőedző. – A céljainkat az első mérkőzés kivételével meg tudtuk valósítani és értékes tapasztalatokkal mehettünk haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában