Debrecenben meccsel a Falco KC

2024.03.02. 07:00

A listavezető vasi gárda egy közelebb kerül az alapszakaszgyőzelemhez

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a DEAC vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt kisebb szünet lett beiktatva a bajnokságba, legutóbb február 14-én léptek pályára a csapatok. Az éllovas, bajnoki címvédő, az alapszakaszgyőzelemhez egyre közelebb kerülő Falco akkor a Kecskemétet verte (94-75) – zsinórban a 17 (!) győzelmét aratva. De az elmúlt időszakban hektikus napokat élt át csapat, hiszen Benke Szilárd, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Marcell és Tanoh Dez András a válogatottal dolgozott – a Debrecenből „csak” Mócsán Bálint kapott behívót a nemzeti csapatba. A „maradék” Falco egyébként nem unatkozott, többek között játszott egy edzőmeccset az U20-as magyar válogatottal, 97-67-re győzött. A DEAC nehezen kezdte a szezont, de aztán kiegyenesedett, és az utóbbi évekkel ellentétben ezúttal kiegyensúlyozottan teljesít – negyedik a tabellán. A DEAC 11 győzelméből hetet hazai pályán szerzett, elvérzett már Debrecenben többek között a Körmend, a Sopron, az Alba Fehérvár vagy éppen a Paks. Novemberben Szombathelyen a Falco simán, 87-68-ra verte soros ellenfelét. Érdekesség, hogy a DEAC a Falco után a második legjobban védekező csapat: a debreceni gárda átlagban 77,1, míg a szombathelyi 74,9 pontot enged ellenfelének.

– Bajnoki szünet után mindig nehéz visszatérni a megszokott kerékvágásba, ilyenkor kicsit rendre „rozsdás” a csapat – mondta Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának edzője. – Azon leszünk, hogy mielőbb visszarázódjunk a korábbi ritmusba. De a DEAC egy jól összerakott csapat, tele rutinos játékossal, sok nagy csatát megélt edzővel a kispadon. Kedd óta dolgozunk teljes létszámmal, rendben vagyunk, jó állapotban van a társaság. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat, de tudom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk.

A Falco már pénteken délután elutazott Debrecenbe, a szakmai stáb szombaton délelőtt még vezényel egy átmozgató edzést a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában