Női labdarúgás

2024.04.17. 18:00

Haladás Viktória: kevés volt az egy félidőnyi jó játék - fotók

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Haladás Viktória–Kész-St. Mihály-Szeged 2-3 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 120 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kulcsár K.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh, Kránicz (Németh M., 46.), Pintér – Csizmadia (Hécz, 89.), Urbán, Kovács V., Feketevízi (Csejtei, 62.) – Vladulescu, Szil (Kis, 73.). Edző: Markó Edina.

Szeged: Aradi – Marjanovic, Futaki, Koszó, Nagy L. (Németh Zs., 85.) – Sajti, Sovány (Ónodi, 90.), Malesevic, Balázs – Knezevic, Trbojevic. Edző: Vajda Fandjo.

Gólszerzők: Csizmadia (48.), Vladulescu (74. – 11-esből), illetve Trbojevic 2 (35., 71.), Vékony (47.),

A vasiaktól sérülés miatt Novák Luca, Kováts Anna, Nagypál Fatima, Marlo Sweatman, és Varró Veronika hiányzott, míg Németh Adél tanulmányi elfoglaltsága miatt nem lépett pályára.

A 15. fordulóból elmaradt mérkőzést a szombathelyiek kezdték jobban, többet birtokolták a labdát, veszélyesebben futballoztak ellenfelüknél.  Igaz, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, jobbára mezőnyben folyt a játék. Aztán fokozatosan kiegyenlítődött a játék, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán a 28. percben Sovány 14 méterről emelt kapura, de a labda elkerülte a jobb felső sarkot. A 36. percben Trbojevic kapott labdát, majd a hazai félpálya közepéről, mintegy 35 méterről a kint álló Dobó-Nagy felett a jobb sarokba ívelt (0-1). A 41. percben Vladulescu jobbról, 13 méterről leadott lövését tolta szögletre Aradi. A szöglet után a hosszún érkező Szil fejelt a kapu fölé. Az első félidőben ritmustalanul futballozott a hazai együttes. A 47. percben Sovány a Dobó-Nagyról kiperdülő labdát hét méterről a kapu közepébe passzolta (0-2). Gyorsan szépített a vasi csapat: a 48. percben Csizmadia elé került a labda, aki egy pattanást után, 24 méterről a jobb sarokba bombázott (1-2). Megélénkült, felpörgött a meccs. Az időközben eleredő esőben, a 71. percben Sovány passzolt középre Trbojevicnek, a csatár 12 méterről kilőtte a bal sarkot (1-3). A 74. percben Vladulescut lökték fel a tizenhatoson belül – büntető. A tizenegyest Vladulescu a bal sarokba helyezte (2-3). A 84. pecben Kovács Virág 25 méteres lövése alig ment fölé.  Beszorította ellenfelét a szombathelyi csapat, a 93. percben Németh Mirtill lőtt 19 méterről kevéssel fölé.

A Haladás Viktória a szünet után jobban futballozott, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában