Labdarúgás

2024.04.27. 18:35

Műtétje után góllal tért vissza a vasiak támadója - fotók

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás Viktória 2-2-re végzett a Szekszárddal.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Haladás Viktória–Szekszárdi WFC 2-2 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 130 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Balogh (Nagy D., 19.), Pintér – Németh A., Németh M., (Csizmadia, 62.) Kránicz (Gravencz, 46.), Urbán, Kovács V. – Kis (Kiss-Lantos, 85.), Vladulescu. Edző: Markó Edina.

Szekszárd: Török – Jáhn, Kovács Zs., Schell, Nagy-Cseke – Vári (Sereg, 90.), Kiss G., Acsádi, Zahár (Kágyi R., 79.) – Kágyi K., Taylor. Edző: Micskó Tamás

A Haladás Viktóriából sérülés miatt Novák, Kováts, Sweatman, Feketevízi, Szil, Nagypál, Varró hiányzott. A vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, gólt mégis a vendégek szereztek. A 7. percben Kágyi ugrott ki a jobb oldalon, tíz méterről leadott lövése a jobb kapufáról a bal felső sarokba vágódott (0-1). A gól nem nem zavarta meg  a vasiakat, a zöld-fehérek felépítették támadásaikat, csak éppen az utolsó passzok, beadások nem sikerültek. Szegény embert az ág is húzza: a sok sérült mellett után újabb játékos esett ki, a csapatkapitány Balogh Henriettát a 19. percben le kellett cserélni. Rengeteg hibával futballozott mindkét csapat, a vasiak irányították a játékot, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A 35. percben viszont majdnem egyenlített a Haladás Viktória, de Kis 11 méteres lövését Török szögletre tolta. 

Szünet után beszorította ellenfelét a hazai csapat, de változatlanul sok volt a hiba.  A 60. percben Vladulescu 19 méterről alig lőtt fölé.  A 62. percben Nagy Dorottya kapott  labdát, majd 15 méterről kilőtte a bal sarkot (1-1). Támadásban maradtak a zöld-fehérek, a másik oldalon viszont Taylor került helyzetbe, de a kivetődő Dobó-Nagy leszedte a lábáról a labdát. Ezzel együtt is veszélyesebb volt a vasi együttes, a játék szinte kizárólag a szekszárdiak térfelén folyt. A hajrában beállt Kiss-Lantos Hanna, a csatár több mint egy éve, április 9-én szenvedett súlyos térdsérülést – most visszatért. A 88. percben egy egyből előreívelt labdát Taylor 15 méterről, kissé balról emelt a kifutó kapus felett a hálóba (1-2). A 91. percben Vladulescu lőtt 17 méterről, kevéssel a jobb sarok mellé. A 93. percben Kiss-Lantos lépett ki középen a védők közül, majd 13 méterről a kapu közepébe lőtt (2-2).

Küzdelmes mérkőzésen a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez.

Kiss-Lantos Hanna több, mint egy évnyi kihagyás után góllal tért vissza
Forrás: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában