Kosárlabda

2024.04.23. 16:01

Paksi vendégek: szerdán 18 órától pályán az Egis Körmend

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásának negyedik fordulójában hazai pályán fogadja szerdán 18 órától az Egis Körmend az utóbbi három meccsét nyerő Atomerőmű SE-t.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Nem úgy sikerült a hétvégi kaposvári túra a Körmendnek, ahogy szerette volna, a KKK hosszú idő után tudott ismét győzni (96-86). Noha ismét megvolt a vasiakban a kellő akarat és küzdenitudás, hiába dolgozták le tetemes hátrányukat, a találkozó hajrájában sorsdöntő pillanatokban hibáztak.

– Leginkább védekezésben csúsztunk el, nem koncentráltunk eléggé, illetve extra dobóteljesítménnyel rukkolt elő a Kaposvár, hiszen 14 triplát hintett – tekintett vissza a hétvégi mérkőzésre Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – Szünetben átbeszéltük a dolgokat és a második félidőben már változtattunk a játékunkon, ami működött is. Visszajöttünk három pontra, ám ekkor öt hármaskísérlet is kihasználatlan maradt akkor, amikor 2,5-3 perccel a vége előtt meg lehetett volna nyerni a meccset. Amit mi kihagytunk, azt a Kaposvár bedobta.    

Az eddigi talán legkeményebb összecsapás vár a Körmendre szerdán a Paks ellen, hiszen az atomvárosiak még nem hibáztak a playoutban. Ha a pletykáknak hinni lehet, akkor az ASE nem véletlenül olyan motivált, hiszen fejenként 5000 dollár üti a markát minden játékosnak, ha összejön a bennmaradás.  

– A Paks nem a playoutra lett összerakva, ezt mindenki tudja, játékoskeretük alapján a TOP 5-ben lenne a helyük, ám a sok sérülés, edzőcsere rányomta bélyegét a bajnoki szereplésükre – folytatta Kocsis Tamás. – A szezon végére összeállt a csapatuk, erősségük, Eilingsfeld János is visszatért.Nem véletlenül nyerték meg utóbbi három meccsüket, ám mi hazai pályán megpróbáljuk őket legyőzni.  

Durázi Krisztofer állapotáról szólva a tréner elmondta, a Kecskemét ellen kézsérülést szenvedett magyar kosaras keze egyelőre rögzítő gipszben van, meg kell várni, míg a duzzanat leapad a játékos kezéről. Törést ugyan nem állapítottak meg, de a jövőben újabb vizsgálatok várnak Durázira, mivel a szalagok állapota még kérdéses. Jelen állás szerint a többiek hadra foghatók az ASE ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában