Labdarúgás

2024.04.22. 09:08

Vármegyei I.: Sárvári iksz Rábapatyon, emberhátrányban is nyert a Szarvaskend Csepregen - fotók

A 25. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Csákánydoroszlói KSE–Alpok Zirkon Vép VSE 1-4 (0-3). Csákánydoroszló, vezette: Talabér N.

Csákánydoroszló: BÖRÖNDI – Török, Pandur, HORVÁTH S., Dudás, Düh, Albert, Takács Á., Sárközi (Beke), Márton ( STARITZBÜCHLER), Urbán (Danyi). Edző: Kurucz Ádám.

Vép: Bezdi B. – Pogácsás (Czeglédy B.), Baranyai K., Czeglédi R., Baranyai N., Niksz (Szijártó), Illés (Bezdi Sz.), Beke (Balikó M.), Tama, Balikó D., Takács. Edző: Gombás Péter.

Gól: Horváth S., ill. Tama (2), Niksz, Sárközi (öngól).

A szegény embert az ág is húzza, és ez igaz a csákányi csapatra is: három játékosa súlyos sérülést szenvedett a szezon során, e mérkőzés előtt pedig vírus tizedelte meg a keretet. Így összesen nyolc hiányzója volt Kurucz Ádám edzőnek. A mérkőzést ilyen körülmények között megérdemelten nyerte a vendég.

Vasvár VSE–Kiswire-Szentgotthárdi VSE 2-1 (0-0). Vasvár, v.: Harcsár R.

Vasvár: Kántor – Sipos, Bíró, Horváth A., Gotthárd (Berta), Czövek (Pásztor), Dávid (Péter), Mikó, Vincze, Márton, Schermann (Elekes). Edző: ifj. Sziffer István.

Szentgotthárd: Kapui – Sipos B. (Bedi), László (Korpics), Nagy O., Mesics - Leiner, Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos G., Gyécsek. Edző: Heiter László.

Gól: Vincze, Sipos, ill. Gyécsek.

A jó iramú mérkőzésen az első félidőben kiegyenlített csatát láthattak a szurkolók, gól nem született. A második félidőt góllal kezdte a vendég, erre válaszolva a hazaiak hármat is cseréltek, és a cseréknek is köszönhetően sikerült a hajrában egyenlíteni, majd az utolsó pillanatban kicsikarni a győzelmet. Igaz, 1-1-nél a vendégek is megnyerhették volna a mérkőzést, a szerencse most a hazaiak oldalára pártolt –  jó csapatot győzött le a Vasvár.

Király SE–Körmendi FC 3-0 (2-0). Szombathely-Újperint, v.: Andrejek Sz.

Király: Szlámer – Takács, Schimmer (Tóth M.), Fábián, Kudron (Karvalics), Németh G. (Sipőcz), Czöndör (Szabó B.), Rózsás, Halmosi, Csákvári, Potyi (Horváth D.). Edző: Hegyi László.

Körmend: Sály D. – Holecz, Péter (Sály G.), Molnár L., Pergel, Czene, Baumgartner, Nagy Zs., Zsoldos, Sipos (Vilics), Soós (Kovács K.). Edző: Dobos Sándor.

Gól: Czöndör, Fábián, Potyi.

A hazai csapat jól kezdett, ez gólokban is megmutatkozott – a 12. percben már 2-0 volt az állás. A vendég az egész mérkőzésen a védekezésre koncentrált – a harmadik hazai gól pedig végleg lezárta az összecsapást.

 

Söpte SE–Szombathelyi Haladás II. 1-2 (1-0). Söpte, 100 néző, v.: Szabó III. Z.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Kovács E., Marton (Szekér), Kondákor (Babér), Koronczai, Szakasics, Fogl (Bráder), Tamás, Vargyas (Plajszer), Rácz. Edző: Simon Attila.

Haladás: Molnár-Végh – Horváth A. (Faggyas), Bolla, Pruska (Szakasics), Mozsár, Frák (Fülöp), Katona (Klement), Stifter, Zsédely, Takács-Földes, Baján. Edző: Horváth András.

Gól: Koronczai, ill. Katona, Szakasics (öngól).

A tartalékos hazai csapat nem adta olcsón a bőrét, sokáig vezetett is, de a mérkőzést végig támadó bajnokaspiráns előbb egy szögletből szerzet találattal, majd a hajrában egy szerencsétlen öngóllal fordított. A söptei csapat minden játékosa küzdésből, akaratból jelesre vizsgázott.

Büki TK–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 0-2 (0-0). Bük, 60 néző, v.: Koronczai C.

Bük: Kamondi – Szabó D., Fehér, Tóth B., Kossuth, Németh G., Oláh, Kovács Á. (Horváth B.), Redőcs, Kovács Z. (Horváth K.), Naszádos. Játékos-edző: Németh Gergő.

CVSE: Hujbert – Göntér (Horváth E.), Szuh, Gaál (Czinder), Zsoldos (Enyingi), Keszei T., Büki (Marsai), Keszei R., Németh J., Szép (Berecz), Péter. Edző: Takács Gábor.

Gól: Németh J., Horváth E.

Jól előkészített pálya várta a csapatokat. Az első félidőben inkább a vendégeknél volt  többet a labda, viszont a hazai csapat jól védekezett, sőt, kontrákból két-három nagyobb, kapuval szembeni helyzetet is kialakított. A második félidőben is inkább a hazai térfélen pattogott a labda. Az első hálózörgésre a 75. percig kellett várni, ekkor egy szép támadás végén megszerezte a vezetést a Cell, majd a 89. percben megduplázta az előnyét. A végén pedig  ismét kimaradt egy nagy hazai lehetőség. Jó iramú mérkőzést láthattak a szurkolók, jár a gratuláció a Celldömölknek.

Csepregi SE–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE 1-4 (0-0). Csepreg, v.: Mészáros N.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M., Takács Ke., Balogh-Sövér (Törzsök), Nika Á. (Simon), Németh Cs., Lukács, Takács D. (Sós). Edző: Steiner Zsolt.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei L., Velekei B., Tóth A. (Nagy Á.), Csillag (Tuboly), Jóna, Kis-Nemes, Kopfer, Wolf, Tóth G., Törő. Edző: Kovács Kálmán.

Gól: Nika M., ill. Velekei B. (3), Velekei L.

Kiállítva: Kis-Nemes (3., Szarvaskend).

Korán emberelőnybe került a házigazda, ám ezt nem tudta kihasználni, rosszul futballozott. Fordulás után már a Csepreg irányított, több helyzetet kidolgozott, de nem tudott kapuba találni. Míg a védekezésre és kontrákra berendezkedő vendég a 81. percben megszerezte a vezetést. Amire még válaszolt a Csepreg – de a Velekei testvérek gólerősségére építő Szarvaskend még háromszor kapuba talált. Rossz felfogásban futballozott a Csepreg, így pedig nem érdemelt győzelmet.

Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE–Vasi Bádogos Kft Táplán SE 0-1 (0-0). Nádasd, 100 néző, v.: Ódor Á.

Nádasd: Rejtli – Filakovszky, Horváth B., Péter, Zsoldos (Cservék), Varga M. (Kalamár), Major, Dudás, Meskó E., Meskó Á., Burka. Edző: Elekes Zoltán.

Táplán: Gyécsek – De Paula (Nagy M.), Gombos, Rosner G., Dvorschák, Huszár, Gyurcsányi, Németh N., Markó, Fazekas, Polyák. Edző: Borbás János.

Gól: De Paula A.

A mérkőzés nagy részében mezőnyben folyt a játék, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk – a hazai csapatnak akadt egy-két helyzete. A házigazdának elmaradt egy egyértelmű büntető, amely a vendégeknek ”természetesen” be lett fúja a 71. percben – ez a gól döntötte el a meccset.

Rábapatyi KSK–Sárvár FC 1-1 (0-0). Rábapaty, 150 néző, v.: Marácz Z.

Rábapaty: Király – Zeke (Horváth M.), Horváth K., Piros D., Dugovics, Gosztolya, Csupor, Kovács T., Horváth R. (Ódor), Piros P. (Bakonyi), Németh G. Edző: Kovács Gábor.

Sárvár: László – Könczöl, Takács (Varga Á.), Fider, Tokaji, Vajda, Kovács B., Ódor, Szemes, Sinka (Fülöp), Csonka. Edző: Nagy Dániel.

Gól: Zeke, ill. Kovács B.

Szomszédvari rangadott játszottak a csapatok – erős szélben. Az első félidőben kevés helyzet alakult ki. A második elején a hazai csapat egy formás támadás végén Zeke révén megszerezte a vezetést. A vendégek azonban egy szögletből gyorsan egyenlítettek. Hátralevő időben mindkét oldalon akadtak lehetőség, de több gól már nem esett, így maradt igazságos döntetlen. Ám a hazai csapat talán közelebb állt a győzelemhez.

Csákánydoroszlóból Kurucz Ádám, Vasvárról ifj. Sziffer István, Újperintről Hegyi László, Söptéről Ávár Zsolt, Bükről Naszádos Jácint, Csepregről Steiner Zsolt, Nádasdról Reitli Kornél, Rábapatyról Dénes István tudósított.

A 26. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Körmend–Csepreg, Szentgotthárd–Király, Sárvár–Söpte, Celldömölk–Csákánydoroszló. Vasárnap, 17.00: Vép–Vasvár, Haladás II.–Bük, Táplán–Rábapaty, Szarvaskend–Nádasd.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] email címre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában