Hétvége

2015.08.22. 12:53

Hogyan érinti az autóipar fejlődése az alkatrész piacot? - kérdezte Nagy Gyula közlekedésmérnök

Bakos Ágnes

Berta Szabolcs kereskedő válaszol:

Csakúgy, mint az autógyártásban, az alkatrészek terén is gyors fejlődés zajlik. A régi keleti autók szinte teljesen eltűntek az utakról, ezek alkatrész ellátásával már csak kevés, főként kisipari cégek foglalkoznak.

A mai modern és egyre nagyobb teljesítményű autók megkövetelik a minőségi alkatrészek felhasználását és mivel nőtt az időszakosan megtett futásteljesítmény, ezek cseréjére is gyakrabban van szükség.

A megnövekedett igény pedig az eredményezi, hogy egyre több gyártó akarja értékesíteni a termékeit, egyre több forgalmazón keresztül. Nem könnyű eligazodni az alkatrészek sokaságában, ezért van szükség szakemberekre, akik segítik az autó tulajdonosokat és a szerelőket is.

Ugyan ebben az iparágban is részt vesz az internetes értékesítés a webáruházakon keresztül, de ott nem kapja meg a vevő azt a pluszt, amit a személyes kapcsolatok jelentenek, illetve a problémák kezelése sem megoldott.

A piac meghatározó szereplői állandóak, köztük komoly harc folyik a vásárlók és a gyakran emlegetett „tortaszelet” megszerzésért, megtartásáért és a nagyobb szelet kihasításáért. Ezt csak úgy lehet elérni, hogy a minőségi alkatrészek mellett növeljük a szolgáltatások szintjét, elébe menve a vásárlói igényeknek.

Dr. Gyimesi Mária ingatlanjoggal foglalkozó ügyvédet kérdezem:

Hogyan lehet manapság gyorsan és biztonságosan eladni ingatlanunkat, illetve vétel esetén milyen veszélyekkel lehet számolni?

A staféta következő vendége:

Dr. Gyimesi Mária ügyvéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!