Hétvége

2014.10.11. 19:48

Staféta Dézsi Rékával

Mennyiben változott az elmúlt években a kismamák szülésről alkotott elképzelése? – kérdezte Fűzy Gábor Dézsi Réka dúla-trénertől.

Simon Erzsébet

– Épp a minap, október 6-án volt 7 éves az első baba, akinek a születését kísértem, ennyi idő alatt elég sok tapasztalatot szereztem. Arról persze fogalmam sincs, hányan hívtak fel tanácsért, támogatásért vagy információért, amit mástól nem tudtak vagy nem mertek megszerezni. Azt látom, hogy egyre több anya vállalja a felelősséget a saját testéért és szüléséért. Egyre több apát vonnak be a szülésfelkészítésbe és a gyereknevelésbe. Egyre több pár jön rá arra, hogy a szülés krízis, stresszhelyzet; javasolt nyitottan várni az eseményeket, de felkészülten több eshetőségre. Többen szeretnének személyközpontú, egyéni, holisztikus támogatást, nem rutinszerű futószalagot. Egyre több anya meri kimondani, ha gyönyörben, pozitív élménnyel szült, és azt is, ha traumaként élte meg az eseményt.

Kajzinger Ildikó énektanárt, dúlát kérdezem: Hogyan segíti a hang a lelki gyógyulást?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!