Hétvége

2014.11.01. 11:18

Staféta Falusi Anikóval

Hogyan egészíti ki egymást a zenetanári és a korrepetitori munka? – kérdezte Kovács Zsu Falusi Anikótól, a NyME Zenei Tanszékének docensétől, a WS Színház korrepetitorától.

Simon Erzsébet

Nemcsak kiegészítik, hanem erőteljesen hatnak is egymásra. Gyerekkorom óta zenetanárnak készültem, a klasszikus zenei oktatás lépcsőfokain a Zeneakadémiáig jutottam. Magánénekes lettem, a pályám kezdetétől a főiskolán tanítok leendő énektanároknak, tanítóknak hangképzést, szolfézst, de foglalkozom az énektanítás módszertani vonatkozásaival is.


A színház megalapítása óta korrepetitor vagyok ott. Ez a munka igényli a sokszínűséget: szükség van a hangképzésre, a hangok karbantartására, a különböző színpadi művek stílusához megfelelő zenei és énekesi sajátosságok felismerésére és kialakítására, pedagógiai tapasztalatokra. Ugyanakkor a színház összetett, varázslatos világa engem is nyitottabbá és befogadóbbá tett.

Fasching Zsuzsanna diplomás zeneterapeutát kérdezem: Hogyan hat a zene az emberek testi-lelki egészségére?

A staféta következő vendége: Fasching Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!