Hétvége

2016.01.30. 14:59

Staféta Fodor Judittal

Szendi Zsuzsa azt kérdezte Fodor Judittól, a Női Vállalkozói Klub vezetőjétől, hogy a saját vállalkozást vezető nők másképp gondolkoznak-e, mint a férfiak.

Peltzer Géza

KUTATÁSOK BIZONYÍTJÁK, hogy a női vállalkozások lassabban fejlődnek, mivel a szervezőkészség, a precizitás, empátia, türelem, körültekintés, hatékonyság és konzekvens irányítási stílus miatt alacsonyabb és kevesebb kockázatot vállalnak, mint férfi kollégáik. Ugyanakkor a női vezetés alatt álló cégek növekedése stabilabb és megbízhatóbb, működési idejük hosszabb. Egy nő a döntési helyzetekben elsősorban női értékrend alapján mozdul el: nem a verseny irányítja, hanem a lehető legjobb megoldás megtalálása. Ezt a nők kislánykoruktól édesanyjuktól tanulják a konyhákban.

ÉPPEN EZÉRT FONTOS, hogy minél több nő legyen vezető, döntési pozícióban. Ez a gazdasági válságból kivezető tényezők vizsgálatainak is kutatási témája és eredménye is. És fontos az is, hogy a nők vállalkozói minőségét női közösségekben megerősítsék, mert itt nem a belső dominancia, harc jellemző, hanem a másik pozitív értékeinek, eredményeinek elismerése, megerősítése.

Dr. Szabó Eszter ügyvédet arról kérdezem, mire jó és miről szól a Bert Hellinger-féle családállítás?

A staféta következő vendége:

Dr. Szabó Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!