Hétvége

2016.07.23. 06:57

Staféta T. Takács Tiborral

Vers Ákos azt kérdezte T. Takács Tibor képzőművésztől, hogy mi foglalkoztatja mostanában?

Peltzer Géza

- NÉGY NAGYOBB munkán dolgozom jelenleg. A legnagyobb munka, hogy egy vasi település megrendelésére 14 stáción dolgozom. Ezen kívül egy olyan kiállítás is foglalkoztat, amelynek a víz lesz a központjában. A címe a víz játékai. A kiállításon lesznek vízi szobrok, csobogók, akvarellek, kis kerámiák, plasztikák, minden, ami a vízzel kapcsolatos. A Kávézunk, tehát vagyunk... kiállítás sikerén felbuzdulva tervezem a következő hasonló tárlatot, amelynek a központjában a bor lesz.

A KIÁLLÍTÁS hangulatát a francia idegenlégó hangulata, levegője fogja meghatározni - mivel a bemutatott borok is innét valók lesznek. A festmények Rejtő Jenő regényeit fogják idézni, a zene, a bor, a gasztronómia pedig a Marseille-i régi kikötő kocsmáinak a hangulatát elevenítik fel majd. Az a tapasztalatom ugyanis, hogy önmagában a képzőművészet ma már kevés: mellé kell tenni a gasztronómiai élményt, az irodalmat és a zenét is. Teljes életérzést kell nyújtani ahhoz, hogy a képeknek sikerük legyen.

TAKÁCS BÁLINT ZOLTÁNTÓL, a sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatójától kérdezem: hogy lehet a nyarat kultúrával megtölteni egy fürdővárosban?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!