Hétvége

2016.07.16. 09:53

Staféta Vers Ákossal

Pálhegyiné Pilinszky Zsuzsa azt kérdezte Vers Ákostól: miért kell elkezdeni már óvodáskorban a szivacskézilabda oktatását?

Peltzer Géza

Legyen szó bármilyen sportról, az óvodás korú gyermekeknek nagyon fontos a mozgásfejlesztés, mely kihat a gyermek harmonikus fejlődésére. Szivacskézilabdával ebben a korban a gyermekek mozgáskoordinációjára, valamint játékos ügyességfejlesztésére van lehetőségünk, mindközben figyelemre és fegyelemre is tanítjuk őket - nem utolsó sorban pedig megszeretettjük velük a kézilabdát. Sok sportághoz képest a labda, mint eszköz jelenti azt a pluszt, ami miatt sok gyermek szereti, és űzi a szivacskézilabdát. Úgy gondolom, hatéves korban le lehet rakni olyan alapokat, hogy tudjuk fejleszteni a gyermek gondolkodásmódját, megtanul alapszinten csapatban „dolgozni”, aminek jótékony hatása lesz a jövőre nézve.

Szombathelyen két óvodában is működik már a szivacskézilabda oktatás a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia által, és nagy örömmel tölt el, hogy évről, évre egyre több gyermek folytatja az óvodai foglalkozásokon szerzett örömök miatt a kézilabdát egyesületi szinten.

T. Takács Tibor képzőművésztől kérdezem: mi foglalkoztatja mostanában?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!