Hírek

2013.06.26. 08:58

Elismerés a helytállásért

Körmend - Elismerést vehettek át kedden este azok, akik részt vettek az árvízi védekezésben. Az Őrségi Mentőcsoport 30 tagjának köszönték meg a munkát.

Bajdó Bettina

Vas megyéből is sokan részt vettek az árvízi védekezésben. Az Őrségi Mentőcsoport tagjai is azonnal a helyszínre siettek, hogy segítsenek ott, ahol nagy szükség van minden kézre. Rendőri felvezetéssel, 30 fővel, felszerelésekkel indultak el   június 5-én Győr-Moson-Sopron megyébe, hogy részt vegyenek az árvízi védekezési munkálatokban. A mentőcsoport feladata a homokzsákok megtöltése, a védtöltések megerősítése, magasítása, szükség esetén kitelepítésben való részvétel volt. Az Őrség Mentőcsoport tagjai napokon keresztül homokzsákokat töltöttek, gátat erősítettek, Győrújfalun és Dunaszentpálon dolgoztak. Június 11-én  a csoport tagjai hazatérhettek.

A több napon át tartó, megfeszített munkát kedden este a tűzoltóság udvarán dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője ismerte el.  Megköszönte a mentőcsoport harminc tagjának, hogy megmozdultak  az emberi élet és az anyagi javak megóvása érdekében. Dr. Tóth Ferenc  tolmácsolta az országos katasztrófavédelmi főigazgató köszönetét az árvízi védekezésben részt vett állománynak, majd okleveleket adott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!