Hírek

2013.10.18. 18:21

Bükfürdő a legnépszerűbb Vas megyei fürdőhely

Átadták "A legnépszerűbb Vas megyei fürdőhely" díjat a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumnak, ahol pénteken tartották a 10 éves jubileumi Termál Szezonnyitót is.

Merklin Tímea

Az egészség a kereskedelemben nem kapható, csak az életmódon keresztül – idézte Sebastian Kneippet, a világhírű német vízgyógyászt Harangozó Bertalan kormánymegbízott a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum 10 éves jubileumi Termál Szezonnyitóján, ahol Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője átadta „A legnépszerűbb Vas megyei fürdőhely” díjat. Nyári versenyünk részben a lap hasábjain zajlott a fürdőhelyek bemutatásával és egyben közvéleménykutatással, részben online közönségszavazás eredménye volt. Bükfürdő egy márványtáblát, egy emléklapot és két herendi porcelánt kapott, mivel szolgáltatásai előkelő minősítéseivel megszerezte az első helyet.

Az ünnepélyes termál szezonnyitón turizmuspolitikai konferenciát is tartottak.

Halmágyi Miklós főszerkesztő átadja a Vas Népe díját dr. Németh Istvánnak, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum vezérigazgatójának (Fotó: Unger Tamás)

A megnyitón a Pannon Termál Klaszter 12 évvel ezelőtti megszületésének fontosságát hangsúlyozta Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy Magyarországon a Top5 fürdőhely között szerepel Bük és Sárvár. Németh Sándor, Bük polgármestere a klaszter szó jelentéséből (fürtösödés) kiindulva az együttműködésekben rejlő potenciálról beszélt. Dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a turizmuspolitikai aktualitásokról szólva Széchenyi Terv előtti és utáni korszakot különböztetett meg, és kiemelte a SZÉP-kártya eredményességét.

– Több mint 800 ezer kártyabirtokosunk van. 2013. július-augusztusban 544 ezren fizettek SZÉP-kártyával, vagyis közel egymillió ember indulhatott el pihenni. Az összes költés 60 százaléka szállásra megy. Ez megmozdította a belföldi piacot. Minden munkáltatót szeretnénk megtalálni, hogy béren kívüli juttatásként adjon SZÉP-kártyát, mert ez nemcsak motivációs eszköz, hanem a hazai gazdaságot mozgató erő – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Dr. Németh István, a bükfürdői centrum vezérigazgatója a víz gyógyító hatása mellett kényeztető, szórakoztató jellegét emelte ki. Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője lapunk díjának átadásakor elmondta: a versenyünk játék, feladatunknak érezzük, hogy lehetőséget adjunk a fürdőhelyek – mint a megye turisztikai értékei – bemutatásának, nemcsak ezért, hogy kiemeljük a legjobbat, hanem, hogy teret adjunk az újaknak, mint Szentgotthárd és Celldömölk, és megmutassuk a piciket is, mint Mesteri, Borgáta.

Majthényi László a Pannon Termál Klaszter egyik alapítójaként szólalt meg: a fürdés már nem csak a nyugdíjasokról szól, a fiatalok, a fiatal családok felé kell fordulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!