Hírek

2015.06.29. 15:09

33 fok lesz a hétvégén - Tíz napig kitarthat a hőség, közben támadnak a pollenek

Szombathely - Visszatér az igazi nyár július első hetében, egy anticiklon hoz meleg levegőt hazánkba. A strandmániások július 8-10-ig használják ki az időjárást - ezt tanácsolja Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Bakos Ágnes

Július első napjaiban, a hétvégéig fokozatosan melegszik az idő. Éjszakánként tapasztalhatjuk, hogy nem frissül fel annyira a levegő, mint az elmúlt napokban:
15 és 20 °C között lesznek a minimum értékek, miközben nappal 25 °C fölé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtöktől várható hőség, aztán július 8-10. körül érkezik majd egy front, addig csapadékmentes, igazi strandidő várható. Az éjszakák kellemesen melegek lesznek, napközben déli-délnyugati szél csökkenti valamelyest a hőérzetünket a hőségben. Az előrejelzés beválása kilencven százalékos tette hozzá az észlelő. Közben tüsszöghetnek az allergiások már a hárstól Szombathelyen. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet jelentése szerint a legmagasabb a pázsitfűfélék és a kültéri allergén gomba virágpora Szombathely levegőjében.

Visszatér a strandidő, ismét megtelhetnek a fürdők, megint ejtőzhet a Termálban Szíbler Attila és kislánya Jázmin. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!