Hírek

2017.04.18. 09:21

A 90 éves Irénke néni a virágok gondozója és a sütemények mestere

Celldömölk - Dima Miklósné Irénke nénit köszöntötte Farkas Gábor jegyző. Takaros virágoskert övezi a házat – a 90. életévét most betöltött Irénke néni keze munkája.

Gyuricza Ferenc

Keresztlánya társaságában fogadja a jegyzőt. Irénke néni arca sugárzik az örömtől,  miközben a köszöntő szavakat hallgatja. Finom sütemények, üdítő is előkerülnek. Irénke néni 27 éve özvegy, férjére ma is elérzékenyülve emlékszik vissza. Legkedvesebb munkahelye a kesztyűgyár volt, amelynek épülete évtizedekig állt üresen és romokban. Irénke néni boldogan hallgatja, hogy a volt gyárépület teljesen megújult, s bár valószínűleg soha nem fognak már abban kesztyűt gyártani, mégis öröm, hogy nem vész kárba az elődök munkája.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Hét közben a szépkorú asszony vetélkedőket néz legszívesebben a televízióban, ilyenkor keresztlánya viszi neki az iskolából az ebédet. Hétvégére egyezségük van. Irénke néni süteményt, egyéb édességet készít, Zsuzsa keresztlánya (Irénke néni húgának „kislánya") pedig az ebédről gondoskodik.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Isten éltesse, jó egészséget, Irénke néni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!