Hírek

2017.07.17. 16:40

A bronzérmes focisták voltak a falunap főszereplői, és egy váratlan bejelentés

TELEKES Jó úton a telekesi focicsapat, és hamarosan jobb úton a falu: a 35 éves és egyre sikeresebb sportéletet ünnepelték a falunapon, és örülhettek a bejelentésnek, hogy megújul a Fő utca 12,5 millió forintos támogatásból.

Bakos Ágnes

A vad volt a nyerő az idei telekesi falunapon: helyi csapat nyerte dödöllével és kapormártással körített vadpörkölttel a főzőversenyt. Annak idején, 1991-ben sportnapként indult a rendezvény - idézte fel Orbán László, Telekes polgármestere. Azóta kulturális-gasztronómiai kavalkáddá nőtte ki magát a program, de idén is fontos szerep jutott a sportolóknak, hiszen 35 éves lett a Telekes SE.

- Szolgálati közlemény! Megkérem a telekesi futballcsapatot, azonnal jöjjenek ide! Tíz másodpercük van! - hallhatták a sürgős felhívást a focisták, akik aztán a színpadon sorakoztak fel és kaptak rengeteg tapsot, hiszen bronzéremmel zárták a 2016/17-es idényt a megyei harmadosztályú bajnokság körmendi csoportjában. Nagy utat tettek meg a sikerig: például a 35 évvel ezelőtti megalakuláskor az akkori játékosok kézi kaszával tették focizhatóvá a pályájukat - idézte fel a sportegyesület alapításában is oroszlánrészt vállalt polgármester. Az elmúlt 35 évben szépen kibővült a pálya: öltözők épültek, legutóbb pedig fedett közösségi tér, amely labdajátékokra is alkalmas. A focicsapat és a szurkolók egymásra találtak: ezt a falunapon is igazolták. Óriási tapssal köszöntötték a focistáikat és persze az edzőt, Ferencz Zoltánt, sőt feleségét is: megköszönve a sok türelmet.

Az elismert tréner, Ferencz Zoltán és felesége Ferenczné Baumgartner Éva Orbán László polgármesterrel Fotó: Szendi Péter

A bronzérmeiket Hegedüs Lajostól, az MLSZ vasi igazgatóságának képviselőjétől vették át a focisták. Edzőjük azt ígérte a falunap közönségének: a következő szezonban még fényesebb lehet az érem. Tausz István a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlése elismerő oklevelét adta át a jubiláló sportegyesületnek.

A Telekes SE fennállásának 35 évéhez gratulált a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt is a jeles napon. Kiemelte: nagy dolog, hogy folyamatosan működhet a 35 éves egyesület egy ilyen kis településen.

Mint hungarikumokért is felelős államtitkár hungarikumokat hozott ajándékba Telekesre: Puskás Öcsiről szóló filmet és könyvet, valamint egri bikavért.

- Jó úton halad Telekes, és van egy jó hírem, még jobb úton járhatnak a telekesiek - fogalmazott az államtitkár. Elárulta: a napokban megjelenik a határozat arról, hogy a falu önkormányzata 12,5 millió forintot kap a Fő utca felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!