Hírek

2014.10.24. 14:05

A legendás prédikátort, Cseri Kálmánt hallhatták az idősek

Szombathely - Budapesten a Pasaréti gyülekezet egykori legendás lelkésze, Cseri Kálmán volt a szombathelyi evangélikusok vendége, az ilyen tájt, ősszel szokásos idős evangelizáció meghívottja.

Némethy Mária

„Számomra fontos, hogy folyamatos kapcsolatban legyek a munkaadó gazdámmal. Nincsenek nagy terveim, de semmiképpen sem szeretném a lábamat lógatni... Egyedül Jézus az, aki ott volt velem életem legnehezebb helyzeteiben, amikor senki más nem tudott ott lenni: a műtőasztalon, édesapám halottas ágyánál, édesanyám ravatalánál, vagy amikor a halál szélére kerültem. Egyedül ő lesz velem halálom óráján is, ezt az ember nem tudja megosztani senki mással."

Fotó: Halasi András

Cseri Kálmán, a több évtizedes szolgálat után négy éve, a pasaréti gyülekezettől nyugdíjba ment lelkészének gondolatait több hívő nyugdíjas osztja. Most őt, a legendás prédikátort, igehirdetését, elmélkedését hallgatta mintegy 90 résztvevő a szombathelyi evangélikusoknál az ilyenkor – október végén, november elején – náluk szokásos időskori evangelizáción.

Életük utolsó negyedében vagy utolsó harmadában élő embereknek beszélt a kiváló református lelkész az élethelyzetüknek megfelelő kérdésekről. Zömük szombathelyi volt, de érkeztek néhányan Sárvárról, s hallgatta őt a református és a baptista gyülekezet néhány tagja is a szombathelyi evangélikusoknál.

A napot ráhangolódásként énektanulással kezdték, majd a lelkész úr sok személyes példával megtűzdelt igehirdetése után kisebb csoportokban beszélgettek A vak Bartimeus meggyógyításának történetéről. A közös ebéd elfogyasztását követően pedig tanúságtételt és az idős korról szóló írásokat, verseket hallgathattak meg a résztvevők a gyülekezeti tagok tolmácsolásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!