Hírek

2017.09.03. 17:56

A legkisebb csepregiek fája - Málnaszörp, palacsinta, sör és kolbász is várta a családi nap vendégeit

CSEPREG - Immár hagyomány, hogy kisgyermekes családoknak szerveznek családi napot szeptember első szombatján, a Malomkerti játszótéren. Volt palacsinta, bábszínház, málnaszörp a kicsiknek, sör a felnőtteknek.

Cseszkó Tamás

- Csepregen kiemelten fontosak a családok, hiszen a gyermekek a város jövőjét is jelentik - húzta alá Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere a rendezvény megnyitóján. Elmondta: ez a nap a családokról szól, arról, hogy a délután folyamán együtt legyenek a szülők gyermekeikkel. A köszöntő után a Csepregi Vegyeskar Egyesület, a Csepregi Csicsergők és a Vocal Spirit énekegyüttes tagjai teremtettek kiváló hangulatot.

 

A fellépés után a megjelent családok a város vezetőivel közösen köszöntötték a város 2016. szeptember óta megszületett új polgárait. A gyermekek tiszteletére egy fát ültettek a Malomkertben. Erre a fára helyezték el aztán a szülők azokat a kis medálokat, amelyen gyermekeik neve, születési ideje és az "Isten hozott" felirat szerepel.

Horváth Gábor, az önkormányzat Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottságának elnöke kiemelte, hogy fontosak az ilyen események a városban, hiszen a városvezetés célja nemcsak a település folyamatos fejlesztése, hanem az itt élő közösség megőrzése is.

- Mit ér a város egymást szerető és tisztelő, egymásért tenni akaró, segítőkész polgárok nélkül? - tette fel a kérdést a bizottsági elnök.

A nap egyik legvidámabb pontja a palacsintasütés volt. Az ízletes és népszerű tésztaétel mellé a gyerekeknek málnaszörp, szüleiknek sör járt. Ebből a munkából az alpolgármester, Hárominé Orbán Erika és Oláh Imre képviselő mellett a két bizottsági elnök, Szarka Anikó és Horváth Gábor is kivette a részét. De akadtak lelkes segítők is, hiszen a képviselők családtagjai mellett csaknem tíz fiatal sürgölődött a sátorban, akik nemcsak a palacsintasütésben, hanem a tálalásban és a vendégek kínálásában is jeleskedtek. A szervezői munkálatokat Horváth Zoltán képviselő vállalta, Vlasich Krisztián és családja pedig ízletes házi sültkolbásszal kínálta a látogatókat.

Közben a gyermekek nagy örömére a győri Vaskakas Bábszínház is megérkezett a helyszínre, akik Bob és Bobek című műsorukkal kápráztatták el az aprónépet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!