Hírek

2017.05.18. 18:25

A mese mindenkié - Mesemondó versenyt tartottak Csörötneken

Csörötnek - Az egész térségből hívtak alsós mesemondókat a magyarlaki iskolába. A legügyesebbek szerepelhetnek a tévében és könyveket nyertek.

Bakos Ágnes

Már hagyományos a magyarlak-csörötneki iskola térségi mesemondó versenye, de idén voltak a legtöbben: a házigazda iskola diákjain kívül jöttek tanulók Rábagyarmatról, Őriszentpéterről és most először Apátistvánfalváról is. A csörötneki Kuntár Lajos Művelődési Házban szerepeltek a mesélők: mű- és népmesével, verses mesével készülhettek a gyerekek.

Lakatos Imre Milán második helyezett lett Fotó: Magyarlaki Iskola

Szigorú volt a hallgatóság és nem (csak) a szakértő zsűri miatt, hanem mert a helyi ovisok is meghallgatták a mesemondó diákokat. Őszinte reakciókat várhattak és kaptak tőlük: amelyik mese tetszett, az vastapsot kapott.

Mind a négy alsós évfolyamban őriszentpéteri diákoké lett az első hely, de szépen szerepeltek a magyarlaki-csörötneki iskolások is: ezüst- és bronzérmeket "tartottak otthon". Könyvjutalom járt a bátor mesemondóknak, a legügyesebbek pedig meghívást kaptak a szentgotthárdi városi televízió Mesepalota című műsorába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!