A mese mindenkié - Mesemondó versenyt tartottak Csörötneken

2017. május 18., 21:25 szerző: Bakos Ágnes
komment
Csörötnek - Az egész térségből hívtak alsós mesemondókat a magyarlaki iskolába. A legügyesebbek szerepelhetnek a tévében és könyveket nyertek.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Már hagyományos a magyarlak-csörötneki iskola térségi mesemondó versenye, de idén voltak a legtöbben: a házigazda iskola diákjain kívül jöttek tanulók Rábagyarmatról, Őriszentpéterről és most először Apátistvánfalváról is. A csörötneki Kuntár Lajos Művelődési Házban szerepeltek a mesélők: mű- és népmesével, verses mesével készülhettek a gyerekek.

Lakatos Imre Milán második helyezett lett Fotó: Magyarlaki Iskola

Szigorú volt a hallgatóság és nem (csak) a szakértő zsűri miatt, hanem mert a helyi ovisok is meghallgatták a mesemondó diákokat. Őszinte reakciókat várhattak és kaptak tőlük: amelyik mese tetszett, az vastapsot kapott.

Mind a négy alsós évfolyamban őriszentpéteri diákoké lett az első hely, de szépen szerepeltek a magyarlaki-csörötneki iskolások is: ezüst- és bronzérmeket "tartottak otthon". Könyvjutalom járt a bátor mesemondóknak, a legügyesebbek pedig meghívást kaptak a szentgotthárdi városi televízió Mesepalota című műsorába.

Bakos Ágnes

2017. május 18., 21:25 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...