Hírek

2015.07.25. 09:09

A szombathelyieknek igényük van a minőségi muzsikára – Elkezdődött az Iseumi Szabadtéri Játékok

Szombathely – A világ operairodalmának legszebb dallamai csendültek fel az Iseumi Játékok nyitó estéjén, pénteken. A zene és a művészet iránti igényt köszönte meg a polgármester a megnyitón.

Bakos Ágnes

Az operairodalom gyöngyszemeiből hallhatott egy nagy csokorra valót a zeneszerető közönség pénteken. Az időjárás is a kegyeibe fogadta az előadást, amellyel ünnepélyesen elkezdődött a 2015-ös Iseumi Játékok.

A Savaria Szimfonikus Zenekart Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényelte. Nem ez volt az első alkalom, hogy az Iseumi Szabadtéri Játékokban közreműködött karmesterként: két éve is láthatta a közönség Giuseppe Verdi Aida előadásában.

Az 1960-as évekre emlékezett megnyitó beszédében dr. Puskás Tivadar polgármester. Felidézte, hogy gyerekként akkor volt először az Iseumi Játékokon, ami varázslatos és meghatározó zenei emléke.

Voltak kisebb, voltak nagyobb megszakítások a zenei program történetében, amíg 2011-ben ismét megfogalmazódott a művészeti és az önkormányzati szándék a rendezvény felélesztésére. Azóta ez az ötödik Iseumi Játékok – emlékeztetett a polgármester.

Megköszönte azt, hogy a szombathelyieknek igényük van a minőségi muzsikára, hiszen egy ilyen rendezvényt csak az igény tarthat életben.

Vasárnap az ExperiDance Production Tánctársulat és a 100 tagú Cigányzenekar közös műsora kerül színre az Iseum falai között.

Miller Zoltáné a folytatás, hiszen a jövő héten Neil Simon Édeskettes hármasban című zenés színdarabja lesz látható az énekes-színész rendezésében. Akkor a Savaria Szimfonikus Zenekart Zádori László vezényli. Miller Zoltán önálló estje augusztus 2-án, vasárnap lesz műsoron, a címe: A zene, ami én vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!