Hírek

2017.06.26. 18:10

A települések védelme - Polgármesterek szakmai fóruma Csepregen

CSEPREG A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Csepreg önkormányzata hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a polgármesterek szakmai fórumát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.

Cseszkó Tamás

A szakmai rendezvényen Seper András tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Vlasich Krisztián polgármester mutatta be Csepreg városát. Hangsúlyozta: a fórum célja, hogy a települések vezetői áttekintést kapjanak a katasztrófák elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális feladatokról, az irányításuk alá tartozó közbiztonsági referensek tevékenységéről.

A szakmai konferencián számos előadást hallhattak az érdeklődők, többek között Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, Adorján Tibor tűzoltó alezredes, iparbiztonsági felügyelő, Egyed László tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő, Kiss Péter tűzoltó százados, polgári védelmi felügyelő közreműködésével.

Vlasich Krisztián csepregi és Huber László kőszegi polgármesterek a katasztrófavédelmi találkozón Fotó: Csepregi önkormányzat

Vigh Ádám közbiztonsági referens a védelmi feladatok tervezését, szervezetését mutatta be, míg Horváth Zoltán, a Városgazdálkodás vezetője azokról a műszaki fejlesztésekről, eljárásokról beszélt, melyek a hatékony megelőzéshez járulhatnak hozzá. Az elhangzottakat a gyakorlatban is bemutatták a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!