Hírek

2016.07.21. 15:44

Addig szépülnek a szombathelyi iskolák, amíg a diákok vakációznak

Szombathely - 187 millió forintból 33 szombathelyi oktatási intézmény szépül meg a tanévkezdésre. A munkálatok folyamatosan zajlanak.

Vadas Krisztina

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc, a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság elnöke a Gothard Jenő Általános Iskolában ismertették, miként zajlanak a nyári felújítási és karbantartási munkálatok a megyeszékhely óvodáiban és általános iskoláiban. A helyszínválasztás sem véletlen: a Gothard iskolában történik az egyik legjelentősebb beruházás.

Nyaranta nem gyermekzsivajtól, hanem kalapácsok és fúrók zajától hangosak a szombathelyi óvodák és általános iskolák. A karbantartási és felújítási munkálatokra csak ilyenkor van idő, ami amúgy is szűkös, hiszen a nyári szünet - a gyerekek legnagyobb bánatára - mindössze két és fél hónapig tart. Így is lettek a munkálatok ütemezve: augusztus 31-ére mindennel végeznek a szakemberek. Van, ahol már el is készültek a feladatokkal.

- 15 iskola és 18 óvoda karbantartása és rekonstrukciója folyik jelenleg - mondta el dr. Puskás Tivadar. A polgármester kiemelte, hogy a városnak kötelessége ezeket az intézményeket gondosan karbantartania, hiszen a település gyermekei járnak ide. Így a munkálatokra szánt pénzt - még ha közvetve is -, a gyermekekre fordítják.

Az idei renoválási feladatokra 187,4 millió forintot költenek. Ez az összeg három tételből tevődik össze: a Szombathelyi Köznevelési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetének tavalyról fennmaradt pénze, az idei költségvetésükből erre szánt összeg, valamint önkormányzati támogatás. Lendvai Ferenc részletezte, hogy az iskolákra 118,7 millió, az óvodákra 68,7 millió forintot fordítanak. Intézményenként 500 ezer forinttól 15 millió forintig terjednek az összegek.

A polgármester fontosnak tartotta még kiemelni, hogy a munkálatokat mind szombathelyi alvállalkozók végzik. Ez nem csak azért jó, mert munkát adnak nekik. hanem azért is, mert ezeknek az embereknek a gyermekei, unokái a felújított intézményekben tanulnak, így a szakiparosok szívvel-lélekkel végzik el a rájuk bízott munkát.

Szeptember első napján tehát minden óvodás és kisiskolás talál majd valami új felfedeznivalót az intézmények falai közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!