Hírek

2011.05.19. 06:34

Afganisztán: megérkezett Budapestre a sérült katonákat szállító repülőgép

Megérkezett csütörtök hajnalban Budapestre Afganisztánból a kedden balesetben megsérült magyar katonákat szállító repülőgép.

MTI

A sérült katonákat helikopterrel szállítják át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központba.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája szerda este közölte az MTI-vel, hogy az éjszakai órákban szállítják haza a sérült katonákat, állapotukról később tájékoztatják a közvéleményt.

A tárca közleményében az áll: "A sajtó munkatársainak megértésére, türelmére és együttműködésére feltétlenül számítunk, hogy bajtársaink kórházba szállítása, ellátása zavartalan legyen."

A közlés szerint a HM sajtóirodája következő tájékoztatásáig sem a Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ, sem a Honvédelmi Minisztérium nem ad egyéb információt a sajtónak.

Kedden az afganisztáni Mazari-Sarifból tartott Puli-Humriba egy magyar katonai konvoj. A mellékútról az öt járműből álló konvoj elé hajtott egy afgán jármű, és a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdte.

A konvoj harmadik gépjárműve egy MRAP MaxxPro típusú, speciális, aknák elleni védelemmel ellátott páncélozott személyszállító gépjármű volt, amelynek vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, ezért a jármű az útpadkán megperdült és felborult.

A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész, valamint Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka vesztette életét. A gépjármű sofőrje, egy szakaszvezető válságos állapotban került kórházba. Egy katona súlyos, nem életveszélyes, két társuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A szakaszvezetőt megműtötték, állapota javult, szállítható állapotba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!