Hírek

2013.06.19. 12:44

Áldozattal járó felújítás Körmenden

Körmend - Sokak vágya teljesül, hogy felújítják a közműépítések miatt megviselt, forgalmas Kossuth Lajos utcát. Ez áldozatokkal is jár.

Kozma Gábor

Tavaly a VASIVÍZ Zrt-vel történt sikeres együttműködés alapján a Kossuth Lajos utcában megvalósult a vizes gerincvezetékek és részei rekonstrukciója. Korszerű vezetékekre cserélték az ivóvíz-, szennyvíz-, illetve a csapadékvíz szerelvényeit  is. A helyreállítás során az út burkolata megkapta a kiegyenlítő réteget,  az egyrétegű aszfaltréteget, ezzel a közlekedés javult  tájékoztattak a városházán. Megtudtuk:  az önkormányzat folytatja  a fejlesztéseket,  mégpedig az Alkotás utca és a Bercsényi utca közötti szakaszon. Az útburkolat itt megkapja a végleges kopórétegét, a  járdákat  mindkét oldalon felújítják.

- Az iskolák mellett, a keleti oldali járdafelújítása és hosszú távú fenntarthatósága érdekében engedélyt adtunk hat nagyméretű fa kivágására,  valamint a gyökerek eltávolítására. Az elöregedett fák gyökérzete  rongálja  a járdát, az iskolakerítést,  a közművek nyomvonalait. A kivágott fák helyére az ősz folyamán Városgondnokság új facsemetéket telepít, mégpedig az ugyancsak  helyreállított zöldterületre - hallottuk.

A fakivágásokhoz feltétlen szükséges az áramszolgáltató közbenjárása, feszültségmentesítést kell elrendelni. Ezért az  E.ON kiértesíti a lakosságot a pontos időpontról, várhatóan  július elsején  lesz áramszünet. Ígéret szerint a vállalkozó még azon a héten befejezi a fák kivágását.    Az út,- és járda-felújítási feladatokra a vállalkozó kiválasztása folyamatban van, a munkák  elkezdéséről tájékoztatnak.

Ezután  nem kell más, mint  türelem, s   egy  teljesen megújult utcát vehetnek birtokba a körmendiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!