Hírek

2016.11.24. 19:24

„Alpolgármester Úr, már nem kell rohannia ” – Kőszeg emlékezett

Csütörtök délután a Kőszegi Baráti Kör szervezésében, immáron tíz éve hagyományosan koszorúzzák Kőszeg egykori alpolgármesterének, Hauer Tamásnak a sírját.

Turbók Attila

A neves helyi politikus utódja, Szilágyi Imre, a baráti kör elnöke emlékezett az egykor volt alpolgármesterre, aki 62 évesen, tragikus hirtelenséggel hunyt el egy évtizede. A koszorúzáson a Kőszegi Baráti Kör tagjai mellett Hauer Tamás özvegye, Erzsi néni is jelen volt, a város vezetését Huber László polgármester és Básthy Béla alpolgármester képviselte.

Az emlékezők a koszorúzást követően a Kőszegi Baráti Kör már elhalálozott tagjaira a temetői keresztnél emlékeztek meg, egy-egy gyertya gyújtásával. Az emlékezés napján egy olyan kőszegire gondoltak tisztelettel a koszorúzáson részt vevők, aki legendásan segítőkész polgára volt a városnak. - Rohanok! Rohannom kell! – volt kedvenc szavajárása, ám az elbeszélések szerint igazán mindig volt ideje a helyiek gondjára, panaszára.

A kőszegiek szerint nem volt olyan kérés, amit el ne intézett volna. Talán pont ezért rohant mindig. A város 2007 óta díszpolgári címmel tiszteleg egykori alpolgármestere előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!