Hírek

2015.01.07. 15:29

Beiktatták az új Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatót

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be szerdán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét. Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredes Tolna megyéből érkezett Vasba.

Nagy Ildikó

Pintér Sándor belügyminiszter 2014. december 22-i hatállyal országos iparbiztonsági főfelügyelővé nevezte ki dr. Takács Árpád tűzoltó dandártábornokot, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, aki  ezentúl a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományában teljesít szolgálatot. Helyére Pintér Sándor Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredest, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság korábbi igazgatóhelyettesét nevezte ki.

A vezetőváltás alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a kinevezést az új megyei igazgatónak aki ezt követően átvette a csapatzászlót elődjétől.

Bakondi György beszédében megköszönte Takács Árpád Vas megyében végzett munkáját, külön kiemelte a hó- és árvízhelyzetek eredményes kezelését. A főigazgató úgy fogalmazott, a megye eddigi katasztrófavédelmi vezetője kreativitását a jövőben a szervezet egyik legfontosabb szakterületén, az iparbiztonság országos vezetőjeként kamatoztatja. Erdélyi alezredesről az altábornagy azt mondta, az új igazgató az alapoknál kezdte pályafutását, az eltelt évek alatt számos káresemény felszámolásánál bizonyította szaktudását, az addig számára ismeretlen vezetői feladatokat Komárom-Esztergom és Tolna megyében sajátította el. Az altábornagy sok sikert kívánt Erdélyi Krisztiánnak az új beosztáshoz, amelyben mint mondta, folytatni kell az előd által megkezdett munkát, ebben pedig a megyei igazgatóság minden tagja megfelelő szaktudással lesz a segítségére.

Búcsúbeszédében dr. Takács Árpád felidézte a Vas megyei igazgatóságának két éve alatt történt legfontosabb eseményeket. A tábornok kiemelte, ez idő alatt a beavatkozás-központú szemléletet a megelőzésre koncentráló hozzáállás váltotta fel. Megemlékezett Krizmanics Ferenc tűzoltó ezredesről, néhai igazgatóhelyettesről, köszönetét fejezte ki az általa képviselt szellemiségért. Elődjének, Kampel Oszkár nyugállományú tűzoltó dandártábornoknak pedig az általa lerakott alapokat köszönte meg, a megye vezetésének pedig az együttműködést. A leköszönő igazgató azzal fejezte be beszédét, hogy a nyugati végen csend, rend, nyugalom van, a megyét így adja át utódjának.

Erdélyi Krisztián tűzoltó alezredes visszaidézte eddigi pályafutását, a Vas megyéig vezető utat. Büszkén emlékezett arra, hogy hivatásos pályáját beosztott tűzoltóként kezdte, és mostantól – végigjárva a szakmai ranglétrát – a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjeként folytathatja az elődje által megkezdett munkát. Célja, hogy kitartó, alázatos, kemény munkával, az önkéntességben rejlő erőre építve továbbvigye azt a szellemiséget, amelyet Takács Árpád képviselt a megyében.

Az ünnepi állománygyűlésen Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízottként és a megyei védelmi bizottság elnökeként is megköszönte dr. Takács Árpádnak az elmúlt évek közös munkáját, a hóhelyzetben és árvízkor mutatott helytállását, az önkéntesség erősítésében vállalt szerepét, illetve azokat az újításokat, amelyek először a megyében jelentek meg – így például a járási és a települési mentőcsoportok létrehozását. Harangozó Bertalan úgy fogalmazott, noha Takács Árpád csak két évet töltött Szombathelyen, már mindenki szemében Vas megyeinek számít. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy az új katasztrófavédelmi igazgatót is ugyanúgy támogatja majd a megye vezetése, mint tette azt elődjével.

A rendezvény dr. Kondora Bálintnak, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökének pohárköszöntőjével zárult, aki a távozó igazgatónak további munkájához sikereket kívánt, a posztot újonnan betöltő vezetőnek pedig teljes együttműködést ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!